Melkoinen paimennuskesä 2022

Takana on kyllä outo, outo kesä. Keväällä meni melkein pari kuukautta, että saatiin kuntoutettua Renki ja silti se työ on jatkunut läpi kesän. Se syö nykyisin edelleen RC: gastrointestinal-nappulaa ja lisäksi naudanlihaa, kalaa ja maksalaatikkoa. Tuntuu, että olemme näin löytäneet hyvän balanssin ruokailussa.

Paimentamassa on käyty harvakseltaan kunnon mukaan. Hirveästi ei ole pystytty treenaamaan, joten on panostettu sitten laadukkaisiin treeneihin ja Marikan kanssa järjestelmällisesti koulutettu kesän aikana osio kerrallaan osa-alueet kuntoon. Kennelliiton puolella on kisattu kesän aikana 5 kertaa kakkosissa, joista ei mainittavampaa menestystä ole tullut. Sama juttu SPKY:n puolella, siellä kai muutamat kisat on tullut käytyä. Joskus on oltu palkinnoilla, mutta ei mitään merkittävää onnistumista. Vähitellen vain huomasin, että kyllä treenitkin ovat tuottaneet tulosta ja koira alkaa toimia ja itsekin jo jotain hahmottaa.

Jossain välissä alkusyksystä yritin agilityakin taas aloitella, mutta olisiko ollut toiset treenit, kun Renki liukastui putkessa ja sitten taas kuntouteltiin lihasvammaa. Siitä kun parannuttiin, kävin taas agilityssä ja Renki törmäsi rimaan ja kannuskynsi irtosi. Jostain syystä agility on nyt sitten jäänyt eikä olla sitä tehty. Jos koira pysyisi näin kunnossa. Vaikka voi niitä haavereita muuallakin sattua, mutta yritetään nyt edes saada se pysymään terveenä useampi kuukausi putkeen.

Syyskuussa käytiin neljän päivän reissu Ruotsissa paimentamassa ja olipa kyllä tosi huippua! Opittiin hirmuisesti uutta uusista lampaista ja uusista ympyröistä, kun päästiin treenaamaan neljä päivää putkeen. Eniten tehtiin vain keskenämme lampaiden siirtelyä, lampaiden kohtaamista ja hallintaa. Mutta myös pitkiä hakuja, ajoa ja jakoja. Ihana ihana reissu!

Yksittäisenä kisareissuna on pakosti mainittava, kun viime vkonloppu vierähti SPKY:n Suomen Nursery-kisoissa Tammisaaressa. Jossain mielenhäiriössä olin ilmoittanut Rengin 3 lk kisaamaan, eli kai sitä uskoin itse kuitenkin, että kyllä me jotain osataan… Lauantaina kisapaikalla totesin, että Ai niin semmonen pikku juttu, kun en ole koskaan edes treeneissä jakanut merkattuja lampaita…

No se lauantain rata kyllä kaatui hyvän alun jälkeen ihan siihen, että crossissa korjasin ensin liikaa toiseen suuntaan ja sitten en osannut korjata enää tarpeeksi Renkiä ja lampaat, no he vaan käveli lampolaan, kun jumitettiin molemmat omaan osaamattomuuteen. En osannut edes kyllä harmitella tätä. Kisaamalla sitä oppii varmasti nämäkin tilanteet pelastella jatkossa ja ensi kesänä, jos koira vain on terve, toivottavasti päästään treenaamaan lisää kolmosissa.

Sunnuntaina oli sitten uusi päivä ja vaikeampi rata. Lauantaina olin jo sitä mieltä, että vaihdan mun oikean pillikäskyn, mutta sunnuntaina aavistuksen korkeammalta vihellettynä Renki otti kaikki käskyt hienosti. Täytyy kyllä antaa kunnia radasta Rengille. Se oli vaan upeasti hallinnassa koko radan ja totteli ihan kaikki käskyt läpi ja maltettiin molemmat koko radan läpi. Niin ja ekaa kertaa ikinä jaettiin merkatut lampaat ja tehtiin single. Olin kyllä onnellinen vain siitä, että saatiin tehtyä kaikki lopputyötkin.

On ollut treenien puolesta niin rikkonainen kesä kaikkien haavereiden keskellä, että Marikalle ja Kimmolle kuuluu iso kiitos kaikista neuvoista kesän aikana! Kun Marika kesällä totesi, että laitetaan osa-alue kerrallaan palikat kuntoon, niin on todella tehty niin. Ihan parasta! ❤️ Ja kiitos myös kaikille, kenen pelloilla ja lampailla on myös päästy treenaamaan. Paljon on saatu uusia kokemuksia.

Tässä vielä nopeutettuna sunnuntain ratamme https://youtu.be/8dHutWiHhUU
Kiitos Marikalle kuvauksesta ja editistä!

Ai niin, ja me tosiaan voitettiin se sunnuntain kilpailu. Saatiin 103p. Jotenkin ihan hassua ja älytöntä ja mitä kaikkea! En käsitä tätä vieläkään! Lajia ymmärtämättömille, nyt oli tosi hyvä päivä ja tuomarin punakynäkin jäätyi meidän kohdalla. 😍 

Julkaistu kategoriassa Ei kategoriaa, kirjoittanut .

Tietoja Tintzu

Ehkä mitään alkua ei edes ole. Hetkistä voi ottaa minkä tahansa, ottaa ja ajatella. Aivan mikä tahansa hetki, sillä mitään alkua ei ole paitsi vasta jälkeenpäin. Ja jokainen alku pitää sisällään kaikki toiset alut ja kaikki toiset loput.

Jätä kommentti