Renki

PAIM2 PPR1 Woollandian Vekkuli

PSX_20220406_181013

Bordercollieuros
Renki Koiranetissä
Syntymäaika 12.1.2019
Vanhemmat: i. Borders At Work Q´Fleet, e. Nötvallen´s Cotton Fields
Väri: tricolour
Koko: 53 cm, n. 20-22 kg.
Omistaja: Janne Lehtinen, Vihti
Kasvattaja: Marika Klossner, Somero
Kielimies. Jannen pentukuumeilun tulos. Ehtikin kuumeilla pari päivää ja sitten jo isot pyörät pyörivät ja pennun paikka täyttyi oikeastaan ennen kuin oli auennutkaan. Janne halusi suht kovaa, isopäistä ja lyhytkarvaista ja vaikuttaisi saaneen tilauksen mukaisesti – paitsi ei lyhytkarvaista. Vaikka onhan Renki se meidän pehmopoika. Koira, jolle riittää sanoa kerran ja se on, että selkee. Mutta agilityssa voi aina juosta siivekettä päin – voi juosta toisenkin kerran.
Renki on ollut helppo koira. Toisaalta sitä edeltävä pentu oli Tempo, joten Renki kasvoi kurissa ja nuhteessa ensimmäisen vuoden tyylillä kaikki on kiellettyä. Tuntui toimivan, koska se suhtautuu varsin mutkattomasti maailmaan. Kotona se on huomaamaton, ja nukkuu yleensä talon kylmimmässä nurkassa tyytyväisesti. Aamuisin vain hiipii hyvin vaivihkaa Tiinan viereen varoen ehdottomasti herättämästä Jannea, että saa nukkua hetken sängyssä.
Harrastuksissa Renki on ollut alusta asti työnarkomaani. Sillä on kutsumanimi koiran näköinen. Jannen kanssa Renki harrasti pennusta pari vuotta agilitya. Tiinan kanssa on paimenneltu. Koira, jonka ei pitänyt ikinä paimentaa, mutta joka oli alusta asti sitä mieltä lampailla, että näistä mä tiedän, mitä niille tehdään. Joten sitten sitä on vaan opeteltu lajia kantapään kautta. Hassua, miten joskus elämä yllättää täydellisesti, kun erehdyt ostamaan niin hienon koiran kuin Renki on. Paimennuksen vuoksi agilitykin jäi ja ohjaajat päätyivät vaihtamaan koiria, kun agilitylle ei tuntunut enää jäävän aikaa.
Keväällä 2022 Renki innostui palloista palkkana ihan kunnolla ja menikö siinä sitten pari viikkoa, kun se alkoi oksentamaan perjantai-iltana eikä mikään pysynyt sisällä. Sunnuntaina siltä leikattiin suolitukos ja poistettiin 15 cm suolta, mahasta löytyi tennispallo palasina. Pitkän kuntoutuksen jälkeen Renki palasi harrasteiden pariin onneksi, vaikka pitkään elettiin epävarmuudessa, paraneeko se laisinkaan.
Rengillä on yksi pentue kennel Woollandiaan kesältä 2022. Katsotaan, mitä naperoista kasvaa. 🙂