Kilju

IP3 BH Mecberger Martta
Belgianpaimenkoira malinoisnarttu
Syntymäaika 8.5.2011
Vanhemmat: i. Horkka, e. Zh’Astra ot Shato Bulgar
Väri: punaruskea
Koko: n. 59cm / 30 kg.
Omistaja: Janne Lehtinen, Laukaa
Kasvattaja: Jan Skogster, Vihti

Kilju Koiranetissä

Terveys:
Lonkat B/B (12/09)
Kyynärät 0/0 (12/08)
Selkä kuvattu epävirallisesti (12/08)
Silmät peilattu epävirallisesti keväällä 2012 terveiksi.
     
Kilju K. Kojootti on nimestään huolimatta osoittautunut talomme hiljaisimmaksi nelijalkaiseksi. Ensimmäisen viikon huutokonserttien perua oleva nimi jäi kuitenkin elämään, mutta onneksi sillä on olemassa toinenkin merkityksensä.  Kilju saapui meille Jannen pentukuumeilun seurauksena, sillä pitäähän sitä yksi varjeluskoira talosta löytyä ja hyvästä yrityksestä huolimatta muista koirista siihen ei ole.
Kilju on Pipipäistä ainoa, joka on oikeasti Koira Koiran asemassa. Kilju oli pentuna hyvinkin varma maalaiskoira. Sitten se joutui suureen kaupunkiin ja huomattiinkin, että se on Koira, joka pistää töppöstä toisen eteen haastavissa paikoissa ja selvittää tilanteet siten. Suurin haaste Kiljun kanssa on ollut sen matalatemperamenttinen luonne reilulla saalisvietillä varustettuna. Kaikki käy saalisvietin laukaisemiseksi, oli kyseessä sitten keppi, auto tai veteen hyppäävä koira. Kilju on onneksi hyvin ohjaajanöyrä tapaus, joten se uskoo helposti kieltoja. Tosikkona se kyllä usein ottaa kantaakseen myös muille koirille tarkoitetut nuhteet.
  
Kiljun uraksi on suunniteltu suojelua, minkä vuoksi Kiljulle on tehty pohjia sitä silmällä pitäen. Kilju puree hyvällä kokosuunotteella, mutta on tyytyväinen myös vajaisiin puruihin eikä korjaa otettaan omatoimisesti. Aggressiota Kiljulla on vähän, mikä on tuonut omat haasteensa koulutukseen. Nenäänsä Kilju käyttää hyvin ja se on ahne porsas ruoan suhteen, joten jäljellä on edetty kaikesta kaahotuksesta ja kokemattomasta ohjaajasta huolimatta suhteellisen hyvin. Jos tulevaisuuden suunnitelmat eivät kuitenkaan käy toteen, Kiljulla voisi hyvin olla ura vepekoirana – vaikka se tällä hetkellä yrittää vain hukuttaa kaikki vedessä olijat.
Kilju on aina ollut iso narttu ja yleensä sitä luullaankin urokseksi. Kiljun pentuaikaa leimasi koko ajan takakorkeus ja se on kehittynyt todella hitaasti. Kilju on kuitenkin ollut ketterä ja nopea eikä sen menemisiä ole juurikaan estelty. Hihnassa opeteltiin kävelemään vasta viisikuisena. Kiljun purennan kanssa oli hampaiden vaihtuessa ongelmaa, kun alakulmurit eivät meinanneet irrota ja ne työnsivät pysyvät kulmurit liian sisälle leukaan. Hampaita jouduttiin vääntelemään noin kuukauden ajan, mutta tehty työ kantoi tulosta ja kulmurit saatiin oikeille paikoilleen eivätkä ne kasvaneet kitalakeen kiinni. Samaan aikaan ollut yläpurentakin on vaihtunut alaleuan kasvettua normaaliksi purennaksi, joskaan ei mitenkään tiiviiksi sellaiseksi. Kesän 2012 aikana Kilju ontui toista etujalkaansa satunnaisesti, mutta parin viikon lepokuurilla ontuminen meni ohi. Ontumisen syyn etsimisen yhteydessä Kilju röntgenkuvattiin virallisesti hyvin tuloksin. Kilju on silmäpeilattu epävirallisesti terveeksi keväällä 2012 ennen vuoden ikää. Keväällä 2013 Kiljulla oli mahalaukun kaasuuntuma, jonka syyksi epäillään jäätyneiden omenoiden syömistä. Keväällä 2014 Kiljusta on löydetty lisääntyvissä määrin rasvapatteja niskasta ja kyljistä.
 ABDSC_2009_2106  ABDSC_2037_2110
ABDSC_1980_2100
– Päivitetty  13.5.2014
Mainokset

2 thoughts on “Kilju

  1. Heippa!

    Kylläpä on Kilju siskonsa näkönen! Ylva (Mariko) vaikuttas olevan samallainen pieni ja tanakka reikäpää 😀 Upeita kuvia ja kivoja viedoita. Ihana blogi 🙂 Terkut Oulusta!!

    t: Tanja ja Ylva

    1. Heippa! Onpas kiva kuulla, ettei Kilju mikään epäsikiö olekaan, kuten ollaan luultu. 😀 Mitä ollaan kuultu juttuja ja nähty kuvia, hyvin paljon sisarukset toisiaan kyllä muistuttaa, ettei voi erehtyä sukulaisuussuhteista tässä pentueessa. 😀

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s