SM-kisat, here we come!

Vihdoin, vihdoin me saatiin ne nollat kasaan! Joten parempi käydä läpi kevään kisat. Niitä on kertynytkin jo jonkin verran, kun teeman nimi on ollut nollia mä metsästän. Neljä nollaahan meillä olikin jo syksyltä valmiiksi kasassa. 2xagi- ja 2xhyppynollat. Eli piti saada kolme aginollaa tehtyä.

4.3. Jyväskylä: 3xhyl ja 10 virhepistettä yhdeltä radalta (tuomarit Topra ja Mikkilä)

18.3. Ojanko: 1xhyl ja 2×5 (joista toinen kontaktivirheestä puomilta – hiipi ja hyppäsi yli!) (tuomarit Herrala ja Nyberg)

7.4. Tampere: 1xhyl ja tuplanolla (tuomari Virta)

9.4. Lahti: 1xhyl, 1×10 (puomilta juoksi läpi alastulokontaktista ja hyppäsi yli), ja 0 (sekä valioituminen) (tuomari Lummeranta)

29.4. Mikkeli: 15 hyppyradalta – jotain kieltohässäkkää ja kepeiltä lähti tokavikassa välissä.

Ensimmäisellä agiradalla hyppäsi puomin alasmenokontaktin yli taas täydessä vauhdissa ja pudotti muurin palikat – 10

Toisella agiradalla sitten taas keppivirhe, kun lähti pois tokavikasta välistä ohjatessani taas koiran oikealla puolella. Ja nyt hyppäsi puomin ylösmenokontaktista yli! – 10

Tässä välissä sitten treenattiin niin kontakteja kuin keppejäkin ekstrana. Ja Piika pudotteli paljon rimoja. Sitten se olikin viikon Tellulla laitattamassa itseään kuntoon. Ei ollut ”kuin” hauisjänne pois paikaltaan… Samalla Piika sai käydä pesulla pariinkin kertaan, että kaikki agilityssa kertyneet kivituhkat saatiin karisteltua viemäriin ja että oli sitten puunattu ja puleerattu Tampereen KV:n aikaan. Sieltä Tellun kanssa sitten juoksivat KÄY1 ERI SA PN2 ja VA-CACIBin.

7.5. Laukaa: (tuomarina Luomala)

Ensimmäiseltä agiradalta hyppäsi A(!):n alastulokontaktin yli suoraan syliin, ja pudotti riman – 10

Toisella agiradalla sitten mentiin pitkään hyvin ja puhtaasti, jopa kontaktit onnistuivat siihen saakka, että piti mennä putkeen. Piika valitsi lähimmän putken pään, sain korjattua ja meni sitten seuraavaan putken päähän. Mitä nyt olisi pitänyt mennä vasta kolmanteen putken päähän. A:lle ei tässä sitten edes päästy, kun silloinkin livahti putkeen.

Hyppyradalta yksi turha hypärinolla.

Jyväskylä 14.5. (tuomarina Mujunen) Kisoja edeltävänä päivänä kävin treenaamassa nopeasti kontaktit ja kepit.

Hypärillä piti mennä eikä meinata. Niin me mentiin! Parissa kohti olisin voinut ohjata hieman paremmin, niihin kului aikaa. Hävittiin sertistä joku puoli sekuntia.

Agiradalle mennessä päätin, että nyt tehdään tupla. Ja me tehtiin!! Kaarratusta tuli yhdessä välissä suoran putken jälkeen turhan paljon ja aikaa paloi, mutta saatiin sentään kontaktit tehtyä vihdoin kunnolla!

Toisella agiradalle mennessä päätin, että tehdään ensimmäistä kertaa se triplanolla. Ja tehtiin!!! Tässäkin radalla kului kyllä suorilla putkilla törkeästi lisäaikaa, mutta oli vain pakko saada tehtyä se nolla, ja etenkin niin, että kontaktitkin onnistuivat.

Myöntää kyllä myös täytyy, että otin Piikalta vauhtia pois ennen rataa. Se on kätevää, kun syöttää vähän nakkia ja jumppaa sitä ennen rataa niin onhan se kuulolla, mutta myös hitaampi kuin normaalisti. Mutta kerrankin oli aikaa tämä tehdä, kun lähdettiin vasta siellä puolessa välissä. Onkin tähän mennessä taidettu mennä kaikki kevään kisat ensimmäisen 3-10 koiran sakissa. Siihen ei hirveästi ole jäänyt veivaamisaikaa ennen omaa vuoroa. Enkä kyllä edelleenkään luottanut JATin pohjaan, että olisin uskaltanut siinä päästää Piikaa ihan valtoimenaan juoksemaan. Liukas ja kova on edelleen. Onneksi saa sentään treenata kivituhkalla.

Voisi sanoa, että varsin hyvä tuloskimara parilta kuukaudelta, ja selkeitä parantamisen paikkoja. Ai miten niin treenataan kontakteja ja keppejä niin, että ne onnistuvat myös kovemmilla vauhdeilla? Mutta hei, jos jotain hyvää, Piika istuu nykyisin lähdössä kuin tatti!!! 🙂

22 starttia, 7 x nolla, 7 x hyl, 8 x tulos. Ei huono.

SM-kisat, täältä me tullaan tänäkin vuonna. 🙂

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s