Viikon agilitytreenit

lauka_hallin_treeni2017_02_07

Tällä viikolla on päästy treenaamaan joka päivä! Pakkaset on paukkuneet ja Piikan aktivointi on ollut treenien tasolla. Onneksi on nyt edes sellainen auto, että pääsee liikkumaan. Aika luksusta aiempaan verrattuna.

Maanantaina Janne piti lomapäivän ja käytiin Jattilassa, kun sinne vielä oli kertoja jäljellä. Ei viitsitty rakennella sen suuremmin rataa, kun kivituhkalla oli ihan hyvin esteet, että pystyi soveltamaan. Piikalle lähinnä leijeröintijuttuja renkaalle, putkille ja kepeille. Takaakiertojakin vähän treenailin. Kilju puolestaan oli osallistunut demokoirakkona koulutusohjaajakurssille ja Janne oli todennut, että pitäisi ehkä panostaa niihin ohjauskuvioihinkin ja nyt Kiljulla on sitten valssien tehotreenikuuri päällä. Joten Kilju valssaili ja treenasi itsenäistä rengasta sekä keppejä. Hieman myös harjoiteltiin  niistoa.

Tiistaina ja keskiviikkona on panostettu Piikan kanssa agilityyn. Laukan hallilla oli taas valmis rata (yllä piirrustus) ja sitähän me sitten on menty. Tiistaina pätkissä koko rataa, mutta 3-7 ja 15-19 oli ne vaikeimmat kohdat. Varsinkin tuo 4-6 pätkä oli mission impossible. En vain ehtinyt mitenkään ohjaamaan noita 5 ja 6 esteitä. Niinpä mentiin takaaohjauksella ja eihän se 6 meinannut millään löytyä. Keskiviikkona sitten panostetiin näihin kohtiin erityisesti ja nyt esteet olivat hieman eri kohdissa ja kappas, nehän onnistuivat helpostikin, vaikken ehtinyt edelleenkään ohjaamaan kuin takaa. Eli kenties tiistain treenissä esteiden sijoittelu oli sen verran mahdoton, ettei niiden ohjaaminen olisikaan ollut mahdollista, ellei olisi ehtinyt persjättöön 5:lle. Itse pistin täysin sen omaan piikkiini, mutta keskiviikon treenin perusteella ehkä syy olikin esteiden sijoittelussa, sillä takaaohjaus oli hyvinkin mahdollista silloin ja Piika liikkui hyvin.

Tässä treenissä tuli molempina päivinä esiin se, ettei Piika osaa kepeille menoa ilman kunnon tönäisyä 1-väliin tuosta kulmasta, kun vauhti oli pysähtynyt keinulle. Treenin alle siis tämä. Lisäksi kontaktit olivat varsin hitaita ja niitä treenattiinkin jo maanantaina hetsillä. Tajusin ehkä myös, mistä hitaus johtuu. Huudan aina, että KIIPEEkiipeekiipeeKIIPEE!! Ja Piikahan kiipee ja hidastaa vauhtia. Sen sijaan jos huudankin, että KIIPEEJESJESJES/HYVÄ/MENEMENEMENE!!! Piika liikkuu kontaktit hyvin ja etenee kivasti päähän saakka. Jatkossa pitää tähän kiinnittää huomiota treeneissä.

Loppuviikko voidaankin sitten treenata tokoa.

a-3164

Juhlatkin tuli juhlittua. Nyt on hyvä keskittyä arkeen. 

Mainokset
Julkaistu kategoriassa agility, Piika, kirjoittanut .

Tietoja Tintzu

Ehkä mitään alkua ei edes ole. Hetkistä voi ottaa minkä tahansa, ottaa ja ajatella. Aivan mikä tahansa hetki, sillä mitään alkua ei ole paitsi vasta jälkeenpäin. Ja jokainen alku pitää sisällään kaikki toiset alut ja kaikki toiset loput.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s