Distichiasis ja pannus

Toisinaan ei tule mietittyä kaikkea ihan loppuun asti. Kuten, että kun kysytään, että niin peilataanko ne tytötkin samalla, niin vastaat, että joo, varaa vaan aika niillekin. Ja sitten jossain välissä tajuat, että niin, se on muuten se viikko, kun Janne on jo töissä. No, tulipahan sitten kerralla kokeiltua, miltä tuntuu aamuherääminen ja konkkaronkan liikkeelle saaminen. Yllättävän kivuttomasti se menikin. Oltiin vain 10 minuuttia myöhässä.

Melkoinen härdelli siinä olikin pienessä odotushuoneessa, kun samaan aikaan peilattiin  viisi pentua ja kolme koiraa. Ja kaikki se saattoväki, sillä apukäsille todellakin oli tarvetta. Tytöt peilattiin viimeisenä ja kun pääsin Kiljun kanssa sisään, sanoivat jotta ”Tuolla odotushuoneessa on melkoinen säpinä ja silti sun vauva nukkuu ja koirat makoilee siinä ympärillä.” Joo-o, tiedä niistä koirista, mut vauva osasi käyttäytyä, kun sitä joku vähän keinutteli. Sinänsä hauska aina liikkua Kiljun kanssa, koska se kyllä kiinnittää huomion hyvin itseensä. Sai taas useamman ”on siinä komea malinoisnarttu”-kommentin.

Ja silmäpeilissä sitten yllätyksiä riitti. Kallioniemen Päivi peilasi.

Kiljulla oli molemmissa silmissä pannus. Vielä ei vaadi lääkitystä, mutta Kallioniemi arveli, että keväällä voi jo vaatia, ettei lähde leviämään. Saatiin resepti mukaan ja käytiin myös jo jatkon kannalta läpi, miten hakea poikkeuslupaa kisaamista varten. Onneksi se tämän silmäsairauden kanssa onnistuu tarpeen vaatiessa.

Piika on käynyt aiemmin kahdesti silmäpeilauksessa ja sille on molemmilla kerroilla annettu lausunnoksi Distichiasis ja Keratitis Punctata. Peilaajana on aiemmillakin kerroilla ollut Kallioniemi. Nyt löydöksenä oli yksi haituvainen ripsi vasemman silmän alaluomen kulmassa. Kappas kummaa, kun vasta viikko pari sitten poistin molemmista silmistä ripset häiritsemästä. No, jatkossa tietää poistaa sitten kolme ripseä kiusaamasta. Mutta muuta löydöstä ei ollut. Oli pakko sitten kysyä Kallioniemeltä, että eikö oikeasti näy sitä keratitis punctataa, minkä olet aiemmilla kerroilla nähnyt. Ja ei, ei sitä ollut. Katsottiin silmät vielä uusiksi nimittäin. Voisiko olla, että nuo ylimääräiset ripset sen ovat aiemmin ärsyttäneet näkysälle? Paljon kyllä piti vakuutella, etten lääkitystä ole käyttänyt koskaan eivätkä silmät ole Piikaa vaivanneet, kunhan nuo ripset vain olen poistanut ärsyttämästä silmiä. Mutta hyvä tuuri kävi taas, sillä jos silmät alkavat vaivaamaan, sama lääkitys kuin Kiljulle käy myös Piikan silmiin.

Molemmat kävivät myös puntarilla. Kiljulla paino näytti 30 kg aika tarkalleen ja Piikalla 16kg.

Kiitos taas ymmärryksestä sekalaista seurakuntaamme kohtaan Viitaniemen ell-asemalle.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s