EVL-treeniä

a-0402

 

Treenataan, kun ei muutakaan voida. Treenit ovat nyt koostuneet 2-3 kertaa viikossa Laukan hallille ajelluista treenikerroista. Kotona ollaan vain lepäilty. Lore viihtyi meillä lopulta parisen viikkoa ja oli kiva, kun Piikallakin oli seuraa. Lähinnä koirat tosin kisasivat siitä, kumpi saa nukkua lähimpänä. Kiljullakin oli ensimmäistä kertaa sitten Pessin kuoleman oma personal traineri ja koirat juoksivat pihaa ympäri ympäri ja ympäri. Vaikka noita hoitokoiria on tässäkin talossa vieraillut useasti, kyllä se on niin eri tuollainen koira, joka syttyy juoksemisesta kuin toisten koirien paimentamisesta. Loren lähdön jälkeen Kilju yritti kyllä saada Piikan taas juoksemaan, mutta turha toivo. Piika ei noihin geimeihin lähde, ellei joku toinen ajata Kiljua takaa. Ja niinpä tytöt palasivat taas vanhaan kaavaan: Kilju tuhoaa jotain lelua ja Piika tuijottaa sitä jonkun puskan takaa. Ihmekös tuo, että kyllä taas mietittiin, miksei tähän voisi kolmatta koiraa ottaa.

Treeneissä Piika on opetellut edelleen uutta. EVL:stä ollaan eniten tehty hässäkkää. Kuinka vaikeaa se kiertäminen onkaan, kun siihen yhdistetään kapulat ja esteet? Siis, vaikeaa. Välillä jo opetin Piikalle kiertämisen epäloogiseen suuntaan takaa-käskyllä, mutta kun ei sekään tuntunut tehoavan. Sitten treenattiin taas kierrä-käskyllä. Ja nyt vaihdettiin taas takaa-käskyyn. Välillä onnistuu jopa ohittamaan esteet, kapulat jo aika varmasti, mutta välillä on vain päiviä, ettei mikään luonnistu. Ei edes kiertäminen.

Tunnari sen sijaan alkaa olla paketissa. Vihdoinkin. Ollaan tehty nyt ihan koemaisia. Aluksi niin, ettei vääriin kapuloihin koskettu kuin vasta toisella setillä, mutta nyt on tehty jo muutamat suorilta, että on ollut myös väärän hajuiset eikä ole ollut maisteluongelmaa. Enemmänkin pitäisi nyt tehdä erilaisia kuvioita, sillä selvästi on menty vain suora rivi – ympyrä -muodostelmilla ja kaikki erilainen ei ole loogista Piikan mielestä. Mutta ei silti maistele, Jee!

Stoppeja ollaan tehty myös enemmän tai vähemmän putkia apuna käyttäen. Tarvitsevat vielä vahvistusta. Merkki on vahva jo ohjattua ajatellen, eteenlähettämistäkin jo tehtiin kerran lelupalkalla. Lisäksi kokeiltiin tässä yksi koemainen Z, mutta muuten en seuraamista ole sitten ottanut.

Lähinnä on pidetty treeneissä siis vain hauskaa ja tehty niitä mielenvirkeyden pitämiseksi. Tuntuisi toimivan. Ja se on kyllä todettu, että nyt kun Piika on kaksi kuukautta ollut aina joka paikassa mulla mukana, niin kotona se ei osaa olla yksin ollenkaan. Kerran on ollut Kiljun kanssa kaksin kotona ja silloin ei ollut tuhonnut. Muuten sitten lähteekin käsistä taas se touhu.

 

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s