Piikalle tokosta VOI1-tulos

a-0295

 

Kun tässä kotona ollessa on varsin tylsää ollut, sain aikaiseksi katseltua tokokoekalenteriakin. Treenatahan ei voi ilman koetavoitteita… Päästiinkin sitten siihen meille ainoaan mahdolliseen kokeeseen, joka järjestettiin tarpeeksi lähellä ja viimeisteltiin treenejä Riikan kanssa muutaman viikon ajan. Oilin koulutuksen jälkeen ja koemaisen suorituksen tehtyämme oli jo jokin usko koiraan, mutta etenkin vauhtiliikkeitä treenattiin viime viikkojen aikana. Ruutu, ohjattu ja sitten taas tunnari olivat ne kompastuskivet. Päivästä riippuen sitten muiden liikkeiden osaamistaso vaihteli, välillä hinkattiin jääviä, välillä kaukoja. Ainoa mikä luisti treenistä toiseen, oli metallihyppynouto. Piikan suosikkiliike.

Lauantaina ajeltiin sitten puolilta päivin Tamskin hallille, pakkasta mittarissa reilut -5 ja aurinko paistoi talvipäivän kunniaksi. Onneksi Janne lähti kuskiksi, sillä kyllä itseäni tuleva jännitti. Periaatteessa tuntui, että kaikki on kohdallaan, enkä keksinyt juuri mitään, mikä voisi mennä vikaan, mutta ehkä se jännitys sitten syntyikin siitä. Kun oli mahdollisuus ja hyvin menneitä treenejä alla.

Kokeessa tuomarina toimi Harri Laisi ja liikkurina Marketta Salo. Samaan aikaan hallissa järjestettiin myös rallytokokisat, joten vilinää kyllä riitti. Emme olekaan aiemmin edes käyneet Tamskilla, edes aksakisaamassa, joten ihan uusi tuttavuus oli tämä paikka meille. Piika tosin oli sitä mieltä, että halli kuin halli, kaikki ne ovat samanlaisia ja täällä saa tehdä ja täällä saa palkkaa. Suurin työ olikin saada se laskettua ennen suoritusta, kun yritti haukahdella palkan toivossa ja käytännössä nosteli vain virettään.

Voittajaluokassa oli neljä koiraa ja paikkamakuu tehtiin ensimmäisenä. Olimme viimeinen koirakoista vuorossa. Hieman jännitti, pysyykö Piika istumassa kaikkien muiden käskyillä ja etenkin, meneekö sitten omalla käskyllä maahan, mutta tässä ei ollut ongelmaa. Oli myös siisti makuu, ja hyvin nousi sivulle istumaan, joten siitä liikkeestä 10 pistettä. Tässä välissä Piika kävi autossa pötköttelemässä kahden koirakon suorituksen ajan ja itse nähtiin tuttuja, mikä osaltaa lievensi jännitystä, kun ehti puhua ihan muita juttuja. Kiitos Tiia ja olipa kiva nähdä! 🙂

Sitten olikin vuoro mennä kehään. Ensimmäisenä oli tunnistusnouto, mikä sopi meille paremmin kuin hyvin. Viime treenit Piika on saanut vain haistella kapuloita, joten jännitysnäytelmää riitti, että malttaisiko olla maistelematta kapuloita. Ensimmäistä kapulaa hieman se sitten kopaisi, mutta ei nostanut. Sitten haisteli hyvin ja kun kohtasi oman, toi sen varmasti. Ihan lähelläni pyöräytti kapulaa, mikä on ihan ennenkuulumatonta, eli joku paine siellä kuitenkin oli taustalla. Työvoitto meille tämä onnistuminen!

Samalta paikalta tehtiin ruutuun lähetys ja sain hyvin Piikan bongaamaan ruudun. Etureunalle jääminen on saatu treeneissä hyvin pyyhittyä pois, kun Piika on juossut vain takarajalla olevalle pallolle, joten lähinnä jännitin, saisinko sen pysäytettyä oikeassa paikassa, koska tiesin, ettei Piika enää kyllä itse pysähdy. Tämä osui ihan nappiin ja Piika pyörähti ruudun keskelle. Meni myös käskystä maahan ja ihan siisti muuten, kun ei olla tätä loppuosaa itse asiassa treenattu ollenkaan.

Seuraavaksi oli L-liike. Istuminen ja maahanmeno. Meidän varmat liikkeet. Mutta en tajua, miten tyhmän vartaloavun annoin istumiseen tahattomasti. Piika painui sillä maahan, vaikka ollaan treenattu paljon sitä, etten anna mitään apuja enkä edes katso sitä. Voi että harmitti. Maahanmeno sitten kyllä onnistui. Jatkossa treenataan tyhmiä vartaloapuja ja sitä, että silti kuunnellaan käskyjä.

Ohjattu nouto tässä välissä. Tottakai arvoin oikean, sen meille hankalimman. Tässä annoin törkeän vartaloavun, että sain Piikan kääntymään oikealle, mutta kun tätä oli jo pari viikkoa hinkattu ja edelleen se oikealle kääntyminen on vaikeaa, niin ajattelin, että vähennykset enemmin kuin nollaaminen. Kivasti Piika luki nyt kaikki merkit ja hakikin oikean kapulan. Luovutus oli vino.

Seuraamista ei olla juuri treenattu. Muutama lyhyt liikkuroitu pätkä. Piika vain on tupannut kovasti edistämään treeneissä, joten suosiolla olen jättänyt tämän treenaamisen tältä erää. Jos Piika on oikealla paikalla, en näe sitä ja jos se edistää, se edistää ihan törkeästi, sattuneesta syystä. Sen verran vaikutti kuitenkin jo palkattomuus, että seuraaminen oli nyt ihan korrektilla paikalla. Hieman tuli väljyyttä välillä, mutta perusnättiä se Piikaksi oli. 2/3 seuruusta meni hyvin, mutta selvästi pitkä hidasseuruu masensi ja sen perään tullut 6 askelen peruutus oli etenkin väljää. 1/3 seuruusta menikin vähän vanhaan ”himmailen koiran tahtiin” -seuruuksi, ja loppuperusasento jäi sitten tekemättä. Itse oletin, että koira istuu, enkä edes katsonut sitä, kun pitäisi tosiaan ihan kunnolla katsoa, että sen näkisin, mutta siinähän se vieressä seisoi, kun käännyin ympäri.

Alakulo näkyi sitten luoksetulon alussa, kun Piika vaati kaksi käskyä maahanmenoon. Onneksi sitten taas vauhtiliikkeestä sai voimaa ja muuten suoritus oli korrekti.

Siihen perään kaukot. Onneksi oli tuo luoksetulo välissä. En tiedä, olisiko seuruun alakulosta saatu kaukoja tehtyjä, mutta nyt onnistuivat. Yhden lisäkäskyn vaati m-i vaihtoon keskellä sarjaa ja se meni kyllä vähän oman käskytyksen piikkiin. Eteni myös hieman seiso-vaihdoilla.

Viimeisenä metalliestenouto ja tämä meni ihan Piikan palkkaamiseksi hyvästä suorituksesta. Se tykkää tästä kyllä paljon.

Liikkeiden lopuksi käytiin pisteet läpi tuomarin kanssa ja mitä huomautettavaa liikkeissä oli. Mukava kerrankin näin, sillä ehdin itsekin kuunnella nämä, kun pisteytyksiä en kokeen aikana seuraa muutenkaan. Mukavaa oli, että kerrankin ei tullut sanomista Piikan suoritustempoista, että pitäisi olla nopeampi jne perusrataa, vaan että siistiä työskentelyä kaikin puolin. Toki tuomari oli monessa liikkeessä kiltti meitä kohtaan pisteytyksessään, mutta mitään liikettä ei nollattu minkään mittapuun mukaan. Oli myös kiva huomata, että Piika kantaa hyvin kyllä, kun liikkeet tehdään yhteen putkeen. Se sopii jopa meille ehkä paremmin. Ja kun liikkurointi oli sujuvaa, ei odotuksia tullut vaan aina siirryttiin seuraavaan liikkeeseen suoraan.

a-0257

Tässä vielä pisteytykset

Paikkamakuu 10

Seuraaminen 9

Istuminen – maahanmeno seuraamisesta 7

Luoksetulo ja pysäytys seisomaan 8.5

Ruutu, maahanmeno ja luoksetulo 10

Ohjattu noutaminen 9

Tunnistusnouto 9

Kauko-ohjaus 8

Metalliestenouto 10

Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 285/320 pistettä, KP, VOI1-tulos, sij. 2/4

 

Ja video suorituksesta

 

Tästä on hyvä jatkaa. Nyt jäädään tauolle loppuvuodeksi ja katsellaan ensi vuonna uusiksi. Treenaillaan edelleen voittajaa, mutta eiköhän tässä aleta tehdä myös evl:n liikkeitä vähitellen kuntoon, kun tuo tokokärpänen nyt pääsi puraisemaan, kun ei agilitya olla voitu tehdä. Suurensuuret kiitokset Riikalle treeniavusta! Ilman sun ja Riehan apuja ei tähän oltaisi päästy näin lyhyellä treeniaikataululla. ❤

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s