Kokeenomainen voi

Viikkoon mahtui hulinaa ja huisketta, kun saatiin meille muutama muksu syyslomaa viettämään. Piika otti muksut mukavasti vastaan, eikä edes pari kuukautta kävelyä harjoitellut vuosikas saanut pakkaa sekaisin. Parasta taisi olla jatkuva ruokatarjoilu ja paijauksia sateli yllin kyllin. Kiljukin tottui nopeasti perjantaina siihen, että talossa oli hieman enemmän menoa ja meininkiä. Todettiinkin, että eipä olisi voinut kuvitellakaan Ipin antaa olla aivan vapaasti muksujen kanssa, kuten nyt koirien sallittiin olevan. Vähän väliä koirien päällä ratsastamista harjoitellut ja yllättäen takaapäin hännästä kiinni ottava vuosikas aiheutti vain nuolemistulvan ilman minkäänlaisia terävyyksiä.

Piikan kanssa on päästy vihdoin myös treenaamisen makuun, kun ei tässä nyt muutakaan tekemistä sitten ole ollut. Otin Laukalle kuukausikortin ja viikon varrella käytiinkin muutamia kertoja treenaamassa tokoa. Kerran tehtiin myös para-agilitya, kun hallilla oli pieni rata valmiina. Lähinnä treenattiin sitten tekniikkaa ja kaukaa irtoamista, kun en itse pystynyt liikkumaan.

Tokotreenien tuloksellisuus kokeiltiin lauantaina Huotarin Oilin koulutuksessa, kun tehtiin Piikan kanssa liikkuroitu voittajaluokan kokeenomainen suoritus yhteen putkeen palkatta. Hyvin huomasi, että liikkuroituja juttuja pitäisi tehdä enemmän, kun nyt on treenattu paljon yksin. Esim. seuraamisen treenaus on kyllä jäänyt ihan minimiin, kun en ole halunnut edistämistä ko. liikkeeseen. Ja se sitten näkyi kyllä, kun paikka seilasi missä sattuu, kun Piika yritti hakea katsekontaktia ja edisti sitten melkoisesti. Lisäksi perusasento- ja eteentulotreeniä pitää tehdä ihan erikseen vauhdin saamiseksi. Tässä liikejärjestyksessä Oilin kommentit suorituksesta ja suluissa omat kommentit:

SEURAAMINEN: Nättiä perusseuruuta, ajoittain edistää ja väljä. TK vähän väljä. Mukava kontakti, miellyttävä vaikutelma. (Kuinka pihalla voikaan olla liikkurin käskytyksestä. Seuraaminen itsessään tuntui aika hirveältä, ja täyskäännökset tein väärin, niitä siis treenattava ja käännöksiä muutenkin.)

L-LIIKE: Mukava seuruu, hyvä maahan, vähän hitaampi istuminen, oikealle käännös väljä, siisti liike.

LUOKSETULO STOPILLA: Hyvä alas, siisti odotus, hyvä fokus, hyvä vauhti alussa, loppupuolella hitaampi, loppupa vino.

RUUTU: Voisi olla napakampi vauhti. Paikka edessä, korjasi vasemmalle ei syvemmälle. Voisi tulla napakammin sivulle. Seisoi hyvin ruudussa. (Piikaksi hyvä vauhti omasta mielestäni, mutta jäi liian eteen ruudussa.)

OHJATTU: Siisti seuruu, väljä TK, Hyvä stop. Lähti etuoikealle ruutuun. Siisti kanto, edessä voisi olla lähempänä. (Ruutu oli suurempi häiriö, kuin odotin, vaikka näitä on nyt tehty kyllä treeneissäkin. Pitää tehdä vielä enemmän. Oili sanoi, ettei uskonut, että saisin vielä noutamaan, kun Piika meni ruutuun, mutta varmaan jollain 4. käskyllä lopulta nouti.)

TUNNARI: Hyvä fokus alussa, toi oman, mutta koski ensimmäiseen väärään kapulaan. Siisti pito. (Koski, mutta ei maistellut. Mutta voivoi tunnari. Tämä on yksi murheenkryyni ollut. Piika menee ihan sekaisin, jos liikkuri koskee kapuloihin ja tuo aina sen, missä on viimeisin haju. Eli ei osaa liikettä häiriöhajuilla.)

KAUKOT: Suht hyvät, vähän tekniikka petti S-M ja S-I. Kaikki vaihdot ykkösellä. (Eteni ehkä 5-10 senttiä. Eli Piikaksi hyvä. Varsinkin kun nousi ekalla kaikilla ja kuunteli hyvin.)

METALLIHYPPY: Nykäisi käsky-sanalla. Siisti, helponnäköinen liike. (Oili sanoi myös, että harvalla koiralla näkee noin ongelmatonta suhtautumista metallikapulaan. Ei minkäänlaista konfliktia.)

KOKONAISVAIKUTUS: Koira osaa paljon, pieniä virheitä vielä. Mukavaa tekemistä, helpon näköistä. 🙂 (Oili myös kommentoi, että välillä jopa liiankin helpon näköistä ja että Piikaa voisi haastaa ekstrahäiriöillä niissä liikkeissä, jotka jo osaa. Oili myös sanoi, että vaikka muut sanoisivat mitä, ei Piikasta saa hakea sitä ”jotain lisää”, mitä kaikki aina siihen haluavat vain, koska on bc. Kuulema Piikan vahvuus on varmasti, helpon näköisesti suorittaminen. Ekstrahäiriöillä voisi saada kyllä vauhtiakin, kun tuottaisi pientä konfliktia liikkeisiin ja Piikaan. Saatiin myös kehut, että ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö on konfliktitonta.)

Kokeiltiin myös ruudun paikan treenaamista näyttöruutuna, mutta kuten olen jo aiemminkin itse todennut, se ei vaan toimi. Parempi siis jatkaa pallotreenejä, mutta en saa kuulema heittää ruutuun mitään.

Kimppatreenissä tehtiin paikalla oloja. Piika ei mennyt ensimmäisellä käskyllä maahan, mutta toisaalta on kotona treenattukin nyt, kun mahdollisuus oli, ettei reagoisi muiden käskyihin. Eikä sitten reagoinut omaankaan. Hyvä paikkamakuu kuitenkin. Tehtiin myös paikkaistumista niin, että hihnasta vedettiin koiraa liikkeelle ja koiran piti vastustaa vetoa ja istua paikallaan tassujakaan liikuttamatta. Piika liikutti kyllä aina yhtä tassua, kun haki tasapainoa, mutta pysyi aika hyvin kyllä istumassa. Paitsi kun Oili tuli lepertelemään, silloin Piika läksi. Lisäksi tehtiin seuruuta pienessä tilassa kaikkien koirakoiden kanssa. Piika oli tässä todella hyvä ja tuntui kivalta kokonaisuudessaan. Toki oli magneettipallo esillä, kun treenasin samalla oikeaa paikkaa. Seuraavaksi tehtiin jääviä ja kaukoja samoin häiriössä muiden kanssa. Tässä alkoi näkymään, että Piikaa ahdistivat muut koirat. Mutta ei niin paljon kuin joskus aikanaan.

Kaiken kaikkiaan varsin kiva koulutus ja taas jäi takataskuun kaikenlaista kivaa. Tunnariongelmaa päästäänkin sitten ratkomaan nyt ihan urakalla…

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s