Kuvapainotteista treeniä

smaller

Taas se aika vuodesta.

smaller-2

Piika ja uusi tukka, kiitos Anne! ❤

 

smaller-1

Kilju ja suolistettu Possu.

smaller-3

Kilju on treenannut kontakteja.

smaller-4

Kenties siellä joku herne on liikahtanut päässäkin…

smaller-5

Piika on treenannut paikallaoloja samalla. Tai jotain.

smaller-6

Kiljulla alkaa jo keppitreenit sujua.

smaller-7

Kilju opetteli 6 kepin sarjan kahdessa viikossa.

smaller-8

Mitä väliä, ettei osaa kuin toiselta puolelta. Osaa kuitenkin mennä kovassakin vauhdissa jo sisään ja erilaisia kulmiakin.

smaller-9

Mikä hauskinta, Kilju on opetettu vanhalla kunnon pallo-ohjauksella!

smaller-10

Uskoisitko?

smaller-11

Neljä viikkoa sitten Kilju ei osannut kepin keppiä.

smaller-12

Nyt sujuu jo tandem-kepitkin!

smaller-13

Varsin hyvin kahdelta vasta-alkajalta!

smaller-14

Sellainen oli se Kiljun kesälomaprojekti.

 

Toim.huom. Itse en puuttunut keppien opetukseen sen suuremmin. Kerroin, mitä tapoja voi käyttää opetukseen. Näistä Janne valikoi vanhan kunnon pallo-ohjauksen, vaikka verkkojakin oli kyllä käytettävissä. Kun Janne ja Kilju alkupäivät treenasivat 12 kepillä, kävin jossain välissä irrottamassa kepit kahteen 6 kepin osaan. Vaikutti siltä, että pienempi määrä voisi olla parempi. Parhaimmillaan Janne ja Kilju kävivät treenaamassa keppejä kolmessa eri setissä päivän mittaan. Viikon jälkeen näytti jo lupaavalta. Seuraavan viikon aikana Kilju irrottautui pallosta ja namista ja alkoi jo itse tarjoamaan keppejä palkan toivossa.

Eihän Kilju vieläkään osaa kunnolla mennä kepeille kuin ohjaajan oikealta puolelta, mutta se on jo aika hyvin koiralta, joka on aina tottunut työskentelemään ohjaajan vasemmalla puolella. Oikealta osaa mennä jo hyppyjen ja takaakierron kautta. Nyt pitäisi vaan nopeasti pystyä opettamaan myös se toinen puoli sekä lisääntyvä määrä keppejä. Sen verran puuaivo Kilju kuitenkin on, että nopeasti oppii tietyn asian, mutta siitä eteenpäin soveltaminen vie taas aikaa. Vaan oppipahan käyttämään kroppaansa tämäkin koira.

Piika on säätänyt enemmän tai vähemmän noissa treeneissä mukana. Samalla se on kouluttanut Janneakin, kun olen pyytänyt treenaamaan sitten Piikallekin keppejä samoilla urilla. Aluksi Janne seisoi itse keskellä kenttää ja lähetteli Piikaa kepeille (keppien haku parani muuten aika huomattavasti ihan tälläkin treenillä) ja jossain välissä Janne lopulta totesi, että voisi kai sitä itsekin liikkua siellä kentällä.

Suoraan sanottuna, en olisi uskonut, että näin lyhyessä ajassa keppien opettaminen, varsinkaan pallo-ohjauksella, olisi mahdollista tähän pisteeseen, mutta näemmä se vain oli. Nyt Kilju sitten treenaa kontakteja ja kova hinku olisi kuulemma alkeiskurssille…

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s