Kiljun jälkiä

CYMERA_20160727_075947

 

Kilju on nyt neljättä viikkoa Piikan seuralaisena – tai toisinpäin. Näiden neljän viikon aikana olen ehtinyt ajamaan sellaiset pari jälkeä viikossa. Yllä muutamia jälkikaavioita, joita Kilju on tässä viikkojen aikana selvitellyt.

Neljä viikkoa sitten lähdettiin siitä, että pellot oli juuri ajettu. Ruoho oli lyhyttä, pelloilla oli uria ja haasteita riitti. Ensimmäiset jäljet olivat kamalia, mutta kun päästiin Kiljun kanssa yhteisymmärrykseen, on jäljen ajot parantuneet kerta kerralta. Samalla ruohokin on tosin kasvanut ja nyt mennään jo hieman yli nilkan apilapellossa. Ei se silti helppoa välttämättä ole, jos jäljet menevätkin ylä- ja alamäkeen urien poikki. Jälkien pituus on vaihdellut 600-1000 askeleen väliltä, aina on ollut neljä esinettä. Yhtä kattohuovan palasta Kilju on hylkinyt, mutta muuten tainnut ilmaista kyllä esineet hyvin. Viikonloppuna sillä oli Jannen ajaessa joku ongelma, että ilmaisut olivat todella hitaat, mutta tällä viikolla ei taas ongelmaa ole ollut.

Tällä viikolla Kilju on päässyt myös ajamaan vieraan tekemää jälkeä. Eipä se tunnu vaikuttavan. Parantaa vaan kerta kerralta tekemistä. Kiljun tavaramerkki – kulmien jälkeen kipittäminen – on jäänyt pois ihan viimeisten viikkojen aikana. Jälkeä ajetaan tätä nykyä jo löysällä liinalla ja se tuntuu auttavan, ettei painetta kulmiinkaan synny. Kulmia Kiljulle on tullutkin tehtyä paljon ja kutsun sitä Kulmahelvetiksi, kun kulmia tulee tiheässä tahdissa muutaman kymmenen askelen jälkeen, mutta niiden teko on tainnut auttaa ja kulmissakaan Kilju harvemmin enää etenee edes itsensä mittaa jäljestä yli. Teräviä kulmiakin on treenattu, samoin kaaria. Harhaakin tehtiin jo kerran.

Kaiken kaikkiaan olen itse nauttinut, kun pitkästä aikaa pellolle olen päässyt ja vieläpä koiran kanssa. Ja luulen, että Kilju on nauttinut myös. Ainakin sen ilme on niin onnellinen joka kerta jäljen ajon jälkeen. Piikan onnellisuudesta en tiedä. Sitä taitaa vituttaa enemmän, kun ei pääse näinä päivinä kuin pienelle lenkille.

CYMERA_20160726_230714

Se tunne, kun toiset viettää kaksi iltaa pellolla.

 

 

Kilju aloitti juoksunsa 26.7.2016 illalla. Uskoisin Piikan seuraavan perässä ihan viikkojen sisällä.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s