Rytmi ja kuinka vedetään välistä

A-3436

A-3440

A-3442

 

Siis en niin saisi julkaista Piikasta yhtään ainutta istumiskuvaa. Herranen aika se on lihavan näköinen taas näissä kuvissa. Olen viime aikoina selaillut paljon Piikan sukulaisten kuvia ja kieltämättä se alkaa muistuttamaan sukulaiskoiriaan yhä enemmän. Myös rungon rakenteeltaan. Se vain on tuollainen pyöreä runkoinen. Ihan kuten tätinsä Nita (Kalisha vom Skuddenhof) oli, ja kuten myös isoisänsä Dane (Cinlock Catchword) oli.

Joten kun ei tuota pyöreyttä ihan ylipainon piikkiinkään pysty laittamaan, niin käytiin taas pienen tauon jälkeen agilitytreeneissä torstai-iltana. Viime viikko menikin toipuessa osteopaatilla käynnistä ja nyt Piika on vähän ehkä pomputtanut takajalkojaan eikä ravi ole ollut pitkää, joten jotain muutoksia rangassa on menossa. Janne kyllä juuri Piikan hieroi, eikä ollut kun lavassa ja takareisissä pieniä lihaskireyksiä.

 

Treeni 2016-3-17 To-ryhmä

Torstai 17.3.2016

Treenin idea oli Teemun ja Niinun vko 10-viikkoradasta muunneltuna JATin kentälle ja ohjausteemaan sopivaksi. Teemana olivat välistävedot, rytmitys jne.

Meille haastavin oli tuo aloitus ja kaikki sylivekkiä vaatineet kohdat.

1-3 Otin Piikan vastaan läheltä 3-hyppyä, jolloin pystyin tyrkkäämään Piikan takaakiertoon 3:lle jo ennen kuin se ponnisti 2-hypyltä kohti. Tämän ajoittaminen oli kyllä vaikein, koska seuraavaksi se kostautui

3-4 välissä, jonne piti tehdä persjättö.

4:lle taas piti tehdä sylivekki ja nostaa koira hypyn yli. Piika haki koko ajan hypyn pystyyn ja piti kyllä oikeasti treenata tähän sitä sylivekkiä, että se saatiin onnistumaan. Jari kun kokeili Piikalla, niin ei ollut ainakaan koirasta kiinni, etteikö olisi voinut onnistua…

5-keinulle piti kirittää koiran kanssa kilpaa.

6 takaakierto –

7:n väliin puolivalssi ja lähetys putkeen. Putkesta kiritettiin yhtä aikaa kisaten puomi. Puomilta lähetys

10-takaakiertoon, veto/puolivalssi ja 12:lle sylivekki.

14:lle viskileikkaus

15:lle vastakäännös ja lähetys kepeille jo ennen kuin koira hyppää 15. Piika ei empinyt kertaakaan, minkä kolmen esteestä valitsisi. Aina oli menossa kepeille.

16-20 oli vaikea: Takaakierto keppien jälkeen, siihen rintamasuunnan kääntö kokonaan poispäin ja veto 18:n taakse ja pakkovalssi 18:lle. Kun tämä onnistui, loppu meni aika tavalla itsestään. Tästä päästiin aika kevyillä ohjauksilla A:lle ja leijeröin putken. Pakkovalssilla

26 putkeen ja viimeinen hyppy.

Oli todella kiva rata, ja tehtiin ensin pätkissä. Jari vaati koko ajan parempaa ja esimerkiksi tuota 1-4 ja 16-20 hinkattiin huolella ja monta kertaa. Niin, että ne onnistuivat edes siten, että sain oikeasti idean. Siihen nähden jaksoin hyvin, että olin käynyt keskiviikkona mummojumpassa ja torstaina hyvä että pystyin kävelemään, saati sitten juoksemaan.

Voitte kuvitella, että torstaina sattui sitten vielä enemmän.

Julkaistu kategoriassa agility, Piika, kirjoittanut .

Tietoja Tintzu

Ehkä mitään alkua ei edes ole. Hetkistä voi ottaa minkä tahansa, ottaa ja ajatella. Aivan mikä tahansa hetki, sillä mitään alkua ei ole paitsi vasta jälkeenpäin. Ja jokainen alku pitää sisällään kaikki toiset alut ja kaikki toiset loput.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s