Tytöt maaliskuun jäillä

 

A-2053

smaller-3

smaller-4

smaller-5

smaller-6

smaller-7

smaller-8

smaller-9

smaller-10

smaller-11

smaller-12

smaller-14

smaller-15

 

Ihana maaliskuu. Lupaus keväästä. Valon määrä lisääntyy silmin nähtävin. Töistä tullessa on vielä mahdollista päästä valoisan aikaan lenkille. Koska valoa ei ole kuitenkaan hukattavaksi, autolla hurautan tyttöjen kanssa Liepeen satamaan ja lähdetään siitä sitten jäälle. Yritän olla välittämättä siitä, että satama on käytännössä sulaa vettä laskuojan vuoksi. Hyvin siitä vierestä vielä on päästy kelkkauraa pitkin jäille.

Jäälenkit on kyllä sellaista luksusta, jota on kaivannut taas muutaman huonon jäätalven jälkeen. Niihin on tottunut Kainuussa, ja kuutisen vuotta sitten lenkkeilin Narniassa paljon Ipin ja Pessin kanssa. Tuolloin silmät piti olla selässäkin. Nyt lenkit Piikan ja Kiljun kanssa ovat oikeasti rentoja. Kilju huitelee jossain satojen metrien säteellä, Piika parin kymmenen metrin säteellä. Ja kumpikin on kuulolla. On sillä eroa, millainen koira on terävyydeltään ja hermorakenteeltaan. Hyvin voidaan ohittaa rannalle rakennetut talot läheltä välittämättä niissä tapahtuvista liikkeistä. Voidaan ohittaa hiihtäjät parin metrin päästä. Ei tarvitse pelätä, että koirat lähtisivät räyhäämään muille jäällä liikkujille. Tältäkö se tuntuu, kun luottaa koiraan? Kun ne luottavat minuun, että hoidan tilanteet?

Mutta eivät Piika ja Kilju ole toisilleen sopivia lenkkikavereita. Toinen on raisu liikkeiseen. Kun Kilju juoksee kohti, Piika hyppää aina edestä pois. Ei se lähde enää Kiljun kanssa rallaamaan, kun tuloksena on 30-kiloisen malinoissin alle jääminen. Joten lenkeillä Kilju liikkuu paljon, Piika ravailee hiljokseen. Kohotetaanko sillä kuntoa? Ei. Laihdutaanko sillä? Ei. Kummakaan, kun Piika näyttää niin lihavalta kuvissa. On se sitä oikeastikin. Tämä neljän kuukauden laihdutuskuuri ei vaan nyt onnistu. Toivo on asetettu ensi viikkoon ja osteopaatilla käyntiin. Josko Piikalla vain ranka vihoittelee. Tai sitten siitä on vihdoin tullut oikeasti aikuinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s