Kalliita oppirahoja

10441201_10153884696816768_8675210740600640021_n

Perjantai-ilta. Kello 20. Tuhatjalka Jyväskylä

 

Joskus se odotettu perjantai-ilta voi saada täysin uuden käänteen. Me löysimme itsemme Jannen kanssa lopulta Tuhatjalasta eläinlääkäripäivystyksestä ja mietin jo, onko minulla kohta enää yhtään koiraa.

Kaikki alkoi siitä, kun Janne toi luusatsin Etelä-Suomesta ja pilkkoi ne rautakangella normaaliin tapaan pihalla  jo valmiiksi annoskokoisiksi klönteiksi. Samalla Raisa toi Naakkaa viikonloppuhoitoon. Ajattelin, että omat koirat selvitelkööt välinsä ulkona, kun aina nuo perjantait on pientä jäykistelyä vaatineet Piikalta ja Kiljulta ennen kuin ovat taas siinä tilassa, että voivat maata toistensa päällä. Putsatkoot siinä samalla sitten pihan lihan roippeista normaaliin tapaan.

Kun koirat otettiin sisään, huomio kiinnittyi täysin Pessiin, jota en ollut viikkoon nähnyt ja joka ei meinannut nahoissaan pysyä, kun Raisa oli käymässä. Naureskeltiin sille. Yhtäkkiä Raisa alkoi ihmettelemään Piikaa, joka istui nurkassa Naakan röhköpossu suussaan ja tärisi. Parin metrin liikuttamisen jälkeen pystyin toteamaan, että tämä ei ole muuten kunnossa. Piika oli ihan kivikova joka puolelta, jäykkä (vaikka juuri edellisenä iltana olin sen hieronut ja venytellyt ja tiesin, miltä se oli tuntunut käteen) ja seisoi jalat alla, jos pystyi seisomaan edes hetkenkään. Koska oireet täsmäsivät täysin Kiljun aikanaan diagnosoituun vatsalaukun kaasuuntumaan, lähdettiin samantien ajamaan kohti Jyväskylää. Piika oli selvästi kipeä ja röyhtäili matkalla jokusen kerran.

Matkalla soitin Tuhatjalkaan, jonne saatiin heti aika, kun vain perille ehtisimme. Perille päästyämme todettiin, että pahin turvotus oli jo laskenut, mutta päätin astua silti tuonne tuomion temppeliin, joka veisi kaikki rahat. Piika käyttäytyi edelleen omituisesti. Pelkäsi liukuovia ja silmät vain pyörivät päässä ja otti jalat alleen pienimmästäkin rasahduksesta. Eihän se normaalia ollut.

Samantien päästiin oikeastaan lääkärin juttusille. Piikalta mitattiin lämpö (oli pari astetta alilämpöinen) ja mentiin sitten hoitajan kanssa röntgeniin. Vatsalaukussa näkyi ilmaa ja luumassaa. Muuten kuvat olivat ihan siistit. Odoteltiin hetki taas lääkärille pääsyä ja perustutkimuksen jälkeen todettiin, että kaikki tämä vain liiallisesta lumensyönnistä. Piika oli jo palautunut normi itsekseen niin fyysisesti kuin henkisestikin. Makasi pitkin lattioita välittämättä ympäristöstä tuon taivaallista.

Eipä siinä sitten muu auttanut kuin todeta, että ahne paska se tämäkin koira on. Ilmeisesti oli ollut niin kiire syödä liharoippeita ennen Pessiä ja Kiljua, että oli sitten haukkonut ilmaa sekä syönyt aivan liikaa lunta. Ja koirahan turposi siitä ihan muodottomaksi. Tästä opetuksesta maksoimme 250e. Mutta pahaa sanottavaa ei Tuhatjalasta jäänyt. Kohdallemme osunut lääkäri oli hyvä samoin hoitajat. Toki varmasti kyseisessä paikassa asiakkaasta kiskotaan kaikki saatava raha, mutta näin kun tiesin, mitä halusin, ei ongelmia ollut. Muutama röntgenkuva pelasti seuraavan yön unet, kun stressaaminen jäi pois ja tiesin koiran olevan taas kunnossa. Toki mietin, etten edelleenkään ehkä Ipin tapauksessa olisi Tuhatjalkaan mennyt, koska sen tutkiminen oli muutenkin sellaista hakuammuntaa, että päivystysaikana vakuutuksettoman koiran tutkiminen johtaa vain perikatoon. Piikalla onneksi vakuutus on, ja tulipahan sille pitkästä aikaa käyttöä.

Lumensyöntiin meillä puututaan jatkossa tarkemmin. Janne totesi, että saman verranhan tuo tuli lopulta maksamaan kuin joku koiraseminaari. Oppirahoja nämäkin. Ja Piikalta evättiin kaikki koulutus- ja lelurahat hetkeksi aikaa.

Kaikeksi onneksi tämä keikka ei estänyt viikonlopun suunnitelmia vaan lauantaina päästiin tokokokeeseen ja sunnuntaina agilitykisoihin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s