Kun sairastetaan, sairastetaan sitten kunnolla

Eihän se sitten riittänyt, että vain Pessi olisi kipeä. Piti kaksijalkaistenkin sairastua sopivasti viikonlopuksi, joten lääkkeitä on vedetty sitten urakalla. Huvittavaa, että Pessi on keittiössä heti, jos kuulee särkkärin painettavan ulos paketistaan – oli se sitten kelle tahansa tarkoitettu. Hyvin on mennyt nakki = lääke jakeluun viikon aikana.

12031468_10153625825141768_6444834781035546041_o

Pessi sai perjantaina takkilähetyksen.

Viikonlopun aikana Pessi on mennyt jo paljon parempaan. Perjantaina saapui takkilähetys lainaksi ja Pässimies puetaan sisällä Helsittaren villatakkiin ja ulkona päälle lisätään vielä Hurtan mantteli. Kyllä kelpaa. Huomaa, että Pessi nukkuu nyt paljon enemmän ihan oikosenaan, mutta kun olen kokeillut eri tilanteissa villakankaan alta, turkki on ollut alta kuiva ja viileä, mutta päältä lämmin, selkää ei enää olla nuoltu ja muutenkin Pessi tuntuu tykkäävään uudesta turkistaan. Täytyy kyllä hommata noille piskeille tuollaiset villatakit ihan omaksi. Kiva, kun se on lämmin, mutta hengittää.

Droppeja Pessi saa edelleen hevoskuurina, mutta nyt olisi tarkoitus lähteä vähitellen vähentämään panacodista alkaen ja jos viikonloppuna saisi norocarpinkin puotettua pois, kun vähitellen lasketaan annostusta. Tylosinia ajattelin syöttää ainakin tuon purkillisen, eli seuraavan kuukauden. Pessin kuoleman hajuinen hengitys nimittäin katosi viikonloppuna ja samoihin aikoihin se myös rentoutui. Perjantaina ei antanut vielä Jannen hieroa vaan valitti etupäätään. Lauantaina oli jo ihan toinen ääni kellossa ja lihasjumit paikannettiin etupäästä kuvassa punaisella väritettyihin lihasryhmiin.

12177765_10153627089731768_1485922493_n

Jotain hyötyä, että joskus on tullut hommattua koiran hierontaopaskin…

Perjantaista lauantaihin Pessi oli käytännössä ihan levossa pissatuksia lukuunottamatta. Jotenkin ei pysty uskomaan, että tässä kyseessä olisi tapaturmakaan, koska kaikki lihasjumit olivat ympäri koiran. Suurimpana epäilynä onkin, että kun perse Pessillä on selän päältä kipeä, mikä ei johdu lihaksista, niin nyt syynä sitten voisikin olla, että takapään ongelmista ja kevennyksestä johtuen etupää on koetuksella ja alkaa vähitellen prakaamaan. Tai sitten kyseessä on ollut varsin laaja suolistotulehdus, joka on ajanut koko koiran tulehdustilaan. Mietittiin jo, että olisi tehty tutkimusreissu Anjalaan, mutta Pessi alkoi toipumaan varsin hyvällä vauhdilla. Sunnuntaina Pessi yritti jo rallata Kiljun kanssa ympäri pihaa, mikä kiellettiin heti alkuunsa. Maanantaina Pessi oli yhtä rasittava kuin ennenkin, eli suurimmat vaivat on nyt selätetty. Nyt vain sitten jännätään, kun särkkärit jätetään vähitellen pois, että kuinka käy.

Jossain välissä viime viikolla piti jo miettiä, että oliko tää nyt sitten tässä. Mutta missään vaiheessa Pessi ei menettänyt elämäniloaan. Se oli pirteä, se ilmeistyi keittiöön kerjäämään, se hengasi koko ajan mukana. Mitä nyt se oli väsynyt eikä se halunnut leikkiä muiden koirien kanssa, mutta no, kuka vaan olisi ollut väsynyt noilla lääkkeillä. Vaikka aina olen sanonut, että seuraavasta Pessi saa mennä, niin nyt en vaan voinut. Sattui tämän niin äkkiä Ipin jälkeen. Pakko oli saada Pessi kuntoon ja onneksi nyt näyttäisi, että oli se oikea ratkaisu. Vaikka nyt taas joudumme kestämään Pessin pöllöilyjä. Mutta ennemmin niin kuin ilman Pässimiestä. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s