Rally-tokon testikerta mölleissä

Niinhän sitä voisi luulla, että veteraani-ikään tänään ehtineellä Pessillä vauhti hidastuisi vanhenemisen myötä. Eipä suinkaan. Pässimies on elämänsä parhaassa kunnossa ja perjantaina Valio-myrskyn pauhatessa Pessikin kaivettiin naftaliinista ja se pääsi rallytokoilemaan. Ei enempää eikä vähempää kuin suoraan möllikisoihin. Kotonahan ollaan keskenämme jotain yksittäisiä temppuja treenailtu, mutta muuten rallytoko on meille vieras laji. Jokusen kisan olen käynyt katsomassa kentän laidalta ketynä, joten torstai-iltana kertasin alokasluokan kyltit ja totesin, että näillä mennään.

Pessi onkin edellisen kerran ollut tokokehässä viitisen vuotta sitten. Sen jälkeen herra on sohvakoiraillut urakalla. Pientä jännitystä toi mukanaan myös myrsky, joka repi puita ja hallia ja odotusajalla Pessi oli välillä ihan sylikoiraa, kun sen verran pelotti. Ihmeen hyvin se sai silti skarpattua ja kehässä ei näkynyt jännityksestä tuon taivaallista. Odotusajalla opeteltiin myös saksalainen täyskäännös hihnaa apuna käyttäen, kotitreeneissä ei ollakaan tässä onnistuttu. Pessi osallistui mölliluokkaan, jossa palkkaus oli sallittu pisteiden vähenemättä. Palkkasin Pessin kuitenkin vain lähtöistumisesta ja totesin, että nyt mennään eikä meinata. Hieman piti Pessin kylttejä ihmetellä ja haistella, mutta sitten se pääsi jotenkin jyvälle, että tässä ollaankin Tekemässä Jotain Tärkeää ja loppuradan Pessi tuli nätisti mukana. Sen suurempaa stressiäkään Pessi ei tuntunut tästä kaikesta ottavan, viikonloppuna oli ehkä aavistuksen rauhallisempi kuin normaalisti.

Myös Piika osallistui rallymölleihin, mutta alokasluokan radalle. Keskityin sen verran tiiviisti Pessin oikeaan mielentilaan, että Piikan rauhoittelu jäi vähän vähemmälle huomiolle. Olisi pitänyt pystyä laskemaan sitä vieläkin enemmän. Kovasti se aktivoitui hallissa olosta ja tokoon sen viretila olisikin ollut varsin sopiva. Nyt oli vain pakko yrittää laskea ja laskea ja silti mentiin kehään vähän kieli poskella. Jälkikäteen mietittynä olisi kannattanut ottaa Piika aluksi ihan seuraamiseen. Nyt mentiin vain tule-käskyillä. Mutta ajattelin jotenkin tyhmästi, että tuossa olisi haittaa seuraamisesta, vaikka oikeasti ensimmäinen kyltti istu-koira maahan ja kierrä koiran ympäri olisi ollut ihanteellinen tehdä seuraamisella. Summasummarum Piika otti aika paljon häiriötä kylteistä ja vaikka sen kanssa on paljonkin jumpattu saksalaista ja eteentuloja jne muutenkin, niin ehkä hihna, sen hankaluus käyttää, liioitellut apuni ja koiran tarjoan kaikkea ylimääräistä -mielentila ei vain sitten ihan sopinut ja Piika parissa kohtaa tarjosi kylteille peruuttamista. Noin muuten meni kyllä ihan hyvin, mitä nyt pari ylimääräistä istumista siellä tuli, kun itse hämäännyin ja korjattiin niitä sitten ihan turhaan. Pistemenetyksiä olisi niistä kyllä virallisissa skaboissa tullut. Plussaa Piika sai hienosta takapäänkäytöstä ja onhan se kyllä kieltämättä varsin hienon näköistä, kun se osaa kääntyä itsensä ympäri paikallaan.

Kokemuksena oli hauska ja kerrankin rentoa meininkiä. Pessin kanssa uskoisin, että aika helposti päästäisiin noihin virallisiinkin rallytokoihin kiinni, Piikan kanssa pitäisi miettiä varmaan aika tarkkaan, tehdäkö rallya vai tokoa vai pkta. Kaikkiin noihin kun vaaditaan aika erilaiset vireet koiralta ja yhtäaikainen treenaus ei meiltä kyllä onnistuisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s