Agiliitoa viikon varrelta vol. 2

Me emme näemmä nykyisin tee muuta kuin aksaamme. Ihan hyvältä on tuntunut keskittyä nyt vain yhteen lajiin, ja tulokset alkavat näkyä.

viikkorata2015092015

Perjantai 18.9.2015 Viikkorata

Perjantaina käytiin tekemässä viikkorataa porukalla. Pituudella palkattiin Piika ensimmäisen kerran, että hyppäisi suoraan. Oli tarkoitus palkata eteenpäin, mutta sepäs hyppäsikin suoraan ja kääntyi sitten millin päällä heti päädyssä, joten palkkasin sitten siitä. 6-12 oli ehkä meille se vaikein pätkä. Varsinkin 7 kanssa mietittiin pitkään, kumman siivekkeen kautta kierrättää. Lopulta paras taisi kuitenkin olla lyhyemmän siivekkeen kautta niistolla. Kepit löytyivät parhaiten takaaleikkauksella, mutta piti palkata päähän, että pujotteli loppuun ja että pystyin jäämään okserin taakse. Parhaiten 10-12 sujui kuitenkin valssi/puolivalssi/takaakierto/sylkkäri-tyylisellä pyörityksellä. 13:lle pakkovalssi ja 15:lle vaati liikkuvan pakkovalssin putken suuntaan, ettei lukenut rengasta. 18-19 kokeiltiin kaikkea mahdollista, mutta yllättäen paras oli sitten vain jaakotus 18:lle ja perusvalssi 19:lle koiran ponnistuksen mukaisesti ja siitä sitten maaliin. Hauska rata!

Piika_syksy2015_5kerta

Tiistai 22.9.2015 Viikkotreenit

Tiistaina mentiin sitten taas viikkotreeneissä rataa. Helpolta näytti ja tutusti pulassa oltiin. Ensimmäisellä kierroksella 1-2 pakkovalssi, 2-3 putkeen ohjaus, joka vaati kunnon tyrkkäisyä, sitten olikin jo kiire ohjaamaan okserilta putkeen. 5-6 väliin harjoiteltiin poispäinkäännöstä (oma linja kohti 13 ja juuri kun koira ohitti hypyn, poispäinkäännös), kepeille sylkkäri ja takaaleikkaus, kepit seinäänpäin toimi tällä kertaa pääsääntöisesti hyvin. A:lta irtosi hyvin putkeen, mutta hypyn kautta vaati, että ohjasin myös sen omalla rintamasuunnalla. Putkesta eteenkäskysllä 12, niisto 13:lle, 15:lle flippi (tai ainakin sen tyylinen) ja 17:lle poispäinkäännös. Jos olin yhtään myöhässä, lähti hakemaan 18 takaakierrosta.

Toisella kierroksella kokeiltiin alkuun vielä ohjausta toiselta puolelta. 1-2 putkeen lähetys tyrkkäyksellä, siitä niisto-pakkovalssi 3:lle, vastaanottava valssi 5:lle ja pikapikaa tekemään persjättö-poispäinkäännös 6:lle. Huh, sitten olikin hyvä, että hädin tuskin selvittiin 14:lle ja 15 flippi ei enää ottanut onnistuakseen. Mutta lopulta sitten treenin kautta maaliin.

Tää oli kyllä hauska kanssa! Piti liikkua ja ohjata silti huolella. Ja Piika näytti, että kyllä tarjoamistreenit on tuottaneet jo tulostakin.

Kilpailevat_syksy2015_4treeni

Keskiviikko 23.9.2015 Koulutustreenit

Keskiviikon treeniradalle toivottiin vauhtia, ja kun näin sopivan piirustuksen lojuvan kentän laidalla, niin pitihän se sitten kopsata heti käyttöön. Vedin koulutettaville treenit kahdessa erässä 1-12, 12-22. Niinpä samat sävelet olivat myös omissa treeneissä. 1-3 toimi ihan peruslaajalla valssilla – en edes yrittänyt mennä sörkkimään esteiden lähelle ja Piika tuli hyvin ohjaukseen miettimättä kontakteja takana. 4-7 meni kuin itsestään ja oli pakko katsoa, että mun koira ja miten nopee! 7-8 vaati kyllä sitten jo omaa rytmitystä, että pääsin liikkeelle, mutta onneksi eteenmenokäsky toimii ja sinne se putkeen upposi. Kepit onnistuivat kuitenkin vasta, kun ohjasin ne takaa ja annoin koiran itse hakea keppivälin. Pakkovalssi sitten vielä 12:lle. 12-16 meni myös kuin itsestään. Pohjalle olin kyllä pyörittänyt Piikaa takaakierto-ohjaukseen matalammalla hypyllä ja pystyrimalla, mutta nyt sain oman ohjauksenkin natsaamaan ja Piika pyöri 55-senttistä nätillä ympyrällä. Kontakteille saikin sitten kivasti vauhtia ja pystyttiin niitä treenaamaan kunnolla. Muurille pieni linjaus ja rytmin muutos. Keinun jälkeen liikkuva valssi puolenvaihdoksi ja maaliin.

Lopuksi vielä istuskelin renkaan ja 1-hypyn välimaastossa ja käskyttelin nakkiheittopalkalla Piikaa hakemaan itse esteitä mun ohjauksen ja käskytyksen kautta. Kivasti pyöri rengas-16/4-1/22 akselilla. Ja kun itse sai hakea takaakierrot nyt ensimmäistä kertaa itsenäisesti, niin teki tosi nättiä kaaria. Kyllä se niin vaan oli, että kannatti korjata vielä 4-vuotiaan hyppytekniikkaa ihan perustarjoamistreenien kautta. Ja näitä jatketaan edelleenkin! Ehkä jossain välissä on kuitenkin pakko pitää huilia agista, ollaanhan me niin paljon nyt liideltykin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s