Agilitya viikkotreeneissä

Agilitypainotteinen viikkomme jatkui tiistaina viikkotreenien merkeissä. Saatiin liikkua vähän enemmän, kun vuorossa oli kiva rata, jolla edettiin koko ajan. Sehän siinä haasteellisinta tietysti olikin.

Piika_2015_02_10_ratatreenit0001

Piika meinasi kirjaimellisesti lähteä lapasesta heti aluksi, kun moikkasi koko porukan hyppimällä iholle asti. En tajua, miten noin pääsee AINA tapahtumaan. Kaiken lisäksi se vielä päätti pompata kentän laidalla olleen matalan keinun päälle. Eikä muuten tosiaankaan pompannut sille päälle, joka oli alhaalla vaan tietysti sille, joka oli ylhäällä. Ryminällähän se tuli alas, mutta eipä tuntunut missään. Eikä muuten haitannut pätkääkään.

Ratapiirustukseen on piirretty ohjaajan linja. Otin Piikan vastaan toisen ja kolmannen hypyn väliltä ja suurin haaste oli tässä saada Piika hyppäämään 2. On vissiin jokunen tovi siitä, kun on näitä muistettu treenata. Päällejuoksuun se sen sijaan tuli mukavasti ja kiihdytteli putkeenkin. Vitoselle sain tehdä aika reippaan vastakäännöksen niiausten kera ja johan alkoi oikea linja löytymään. Kepit löytyivät vaivatta ja virheettömät suoritukset, vaikka tein persjätöt ennen seiskahyppyä. Ensimmäisellä kerralla linjaus jäi tekemättä, mutta toisella tultiin jo ihan hyvällä linjalla esteisiin nähden. Sitten olikin pieni irtoamispätkä ja auttamattomastihan mä jäin tuossa jälkeen, joten Piika teki hyvät A:t tällä kertaa. Olisi tietysti voinut muistaa tässä treenata omaa liikkumista jalat kattoa kohti laittaen, mutta sen unohdin. Sen sijaan palkkasin kyllä kovasti A:n alasmenolta ja kerran tehtiin niin, että Hannakin palkkasi sinne. Kokonaisuutena A suoritettiin vain radalla, noita palkkauskertoja otin vain alasmenolle kiipee käskyttäen.

Meille radan haastavin pätkä oli tuo 11-15. Liikkuva valssi sentään onnistui suurimmaksi osaksi, mutta oikean rytmityksen löytyminen tuolle 13-14 pätkälle oli vaikeampaa. Helpompaa tietysti olisi, että Piika tulisi helposti välistäveto-ohjaukseen, mutta kun ei, niin se pieni pideäte vei sitten taas niitä sekunteja, että ehdin tyrkkäämään takaakiertoon 15:lle. Mutta kyllä siinäkin onnistuttiin ja kun heti perään epäonnistuttiin, tajusin kyllä, missä meni vikaan. Pieni tuntuma alkaa löytymään pitkän tauon jälkeen agilityyn! Ainakin tämän kerran perusteella! 🙂

Sitä vain jäin miettimään, kun tokihan näihinkin treeneihin mahtui yksi missattu kontakti. Piika tuli sentin yli puomin alasmenolta ennen kuin pysähtyi. Luulen, että olisi kyllä  pysähtynyt, jos olisin käskyttänyt kovemmin, mutta olen nyt pyrkinyt siihen iloisempaan kontaktiin. Joten otettiin sitten uusiksi 15-16 ja saatiin onnistunut kontakti puomille. Toki tähän sitten kai tuli tehtyä taas se vireen lasku (vaikkakaan ei siltä tuntunut ja takaakiertohypyn kautta mentiin kontaktille), mutta sitäpä jäinkin sitten pohtimaan, miten näihin missattuihin kontakteihin pitäisi suhtautua? Jättää palkkaamatta epäonnistunut, mutta kehua ja ottaa uusiksi ja palkata onnistuneesta bileiden kera vai jättää tekemättä kokonaan korjaussarja, jos se kerran laskee vain koiraa? Miten epäonnistunut sitten korjataan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s