Välillä on hyvä treenata

Perjantai-iltana oltiin Hannan kanssa ahkeria ja käytiin treenaamassa ja tekemässä lumityöt Jattilassa. Piika teki ruutua, jääviä ja seuraamista. Viime viikolla melkein joka ilta tehdyt ruututreenit ovat tuottaneet tulosta ja Piika on alkanut bongailemaan ruutua jo omatoimisesti. Tehtiin kuitenkin varioituja ruutuharjoituksia kahdella ruudulla ja useimmiten Piika bongaa itsensä ruutuun sisään mallaamalla ruutunauhasta. Onko tämä hyvä vai huono? Vähän kaksijakoista palautetta on tullut. Sitten taas jos Piikalle käy taputtelemassa ruutua, se tähtää ruutun edelleen nauhan ylityksellä ja sitten alkaa haistelemaan paikantaakseen oikean kohdan. Tämä nyt ainakin on ei-hyvä. Jättävät onnistuivat 100% ja olivat kuulema nopeammat ja varmemmat kuin aiemmin. Seuraamiseen saatiin aluksi hyviä pätkiä. Sitten Hanna videoi niitä ja homma vähän levisi, kuten tavallista. Niin ja kun oltiin jo lähdössä hallilta, katolta tuli loputkin lumet alas ja peitti ne tekemämme lumityöt…

Lauantaina vuorossa oli pitkästä aikaa belgivuoro, jonne pääsimme. Janne treenasi Ipin ja nyt kokeilussa oli jo toista kertaa lelupalkka kainalossa ja iltaruoka kentän ulkopuolella. Toimi. Ainakin jonkin aikaa, kun Janne teki vain seuraamiset. Sitten jäävät ja siihenhän se homma kusi. Ipi ei tajunnut ZIPin merkitystä takapalkalle vapautuksena ja kun sille sanoi VAPAA, koira karkasi kentältä ruokansa luo. Tuplat lyhyemmät treenit tai hyvin suunnittellut ainakin seuraavan kerran!

Kiljulle Janne teki pari settiä. Uudet magneettipallot pääsivät kokeiluun kolmatta tai neljättä kertaa ja haettiin oikeata paikkaa ja tapaa puuttua Kiljun edistämiseen. Lentävät lähdöt kiellettiin kokonaan. Magneettipallot myös laskeutuivat juuri Jannen kainalon taakse, jotta Kiljun oli ne helpompi hahmottaa. Perusasentoa ja palkkaapalkkaapalkkaa pitäisi treenata. Myös perusasennon kautta yksi askel, kehu, kaksi-kolme askelta ja palkka-treeni voisi viedä aluksi tätä eteenpäin. Ilman perusasentoakin voi tehdä, mutta pitää sitten käskyttää koira istumaan ja mennä sen viereen ja siitä lähteä liikkelle.

Noudon kanssa Kiljulle treenattiin heittämistä ja sen feikkaamista. Kiljulla tuppaa perse nousemaan ylös heiluriliikkeestä ja kun siihen kokeilun ja erehdyksen kautta päästiin puuttumaan, alkoi persekin pysyä maassa. Mutta paljon treeniä tämä vaatii. Lisäksi oikeista heitoista kapula otettiin pois ja Kilju palkattiin takapalkalle. Vaikeaa, mutta ehkä jokin älynystyrä päässä liikahti.

Piikakin kävi kentällä kerran. Seuraamista, ruutua, saalistusta, temppuja, ruutua, seuraamista nopealla tempolla, kunnes Janne sanoi, että nyt alkaa koiralla puhti loppua. Lopetettiin siihen ja oli kyllä hyvä. Jäähdyttelylenkillä Piika haki vieläkin tekemistä, kiskoi hihnasta ja riekkui mielipuolena. Oikea päätös jättää toinen kierros tekemättä.

Kotona vielä testasin magneettipallot Piikan kanssa ja u s k o m a t o n t a ! Piikan mielestä ne olivat todella, siis TODELLA kivat. Ei napannut edes narusta kiinni vaan toi ja riepotti pallosta ja palautti toisen pallon toivossa. Nyt sitten pohdituttaakin, ottaako vapaakortti pariksi kuukaudeksi Haukkuvaaraan vai ostaako magneettipallosetti? Ja jos ostaa, ostaako kova pallosetti vai pennuille tarkoitettu hieman pehmeämpi ja pienempi pallosetti, kun kuitenkin nuo kovat olivat ihan superhauskat jo itsessään? Kyllä koiraharrastus on yhtä rahanmenoa!

Julkaistu kategoriassa Ei kategoriaa, kirjoittanut .

Tietoja Tintzu

Ehkä mitään alkua ei edes ole. Hetkistä voi ottaa minkä tahansa, ottaa ja ajatella. Aivan mikä tahansa hetki, sillä mitään alkua ei ole paitsi vasta jälkeenpäin. Ja jokainen alku pitää sisällään kaikki toiset alut ja kaikki toiset loput.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s