Shake it!

Piikan kanssa osallistuttiin eilen Vitikaisen Tiian kurssille Haukkuvaarassa. Teemana oli putkiohjaukset ja meille uutena asiana aavistus-valssit, joita lähinnä valssien ja hirttojen sijasta käytettiin, koska olivat luontevampia ja nopeampia kuin edellämainitut. Valssin kanssa pitäisi aina olla oikea-aikainen, valssin pitäisi olla liikkuva ja lisäksi, koska se on hidas, se ei ole luontevin ratkaisu. Niinpä harjoittelimme aavistus-valsseja mm. 1-3, 15-16 ja 28-29 esteillä. Viimeisimpään meillä tosin toimi paremmin hirtto. Vaikka emme olleet koskaan Piikan kanssa näitä tehneet aiemmin, hyvin Piika lähti ohjautumaan niillä. Tiia selitti, että koska liike on sen verran valssia muistuttava, koirat lukevat sitä hyvin ja ohjautuvat myös hyvin sen avulla.

 

Radasta meille vaikein oli esteet 3-6. Ei sitten millään meinannut onnistua takaakierrot ja tuplapersjätöt. Sitten ei pakkovalssit. Sitten ei niisto-sokkari. Takkuamista takkuamisen jälkeen. Itse kiirehdin ihan liikaa ja toisaalta yritin analysoida rataa samalla. Sitten Tiia käski vain mennä rataa niin pitkälle kun pääsisimme. Päästiin kolmanneksi viimeiselle esteelle asti. Kannatti heittää ajatukset nurkkaan ja antaa mennä vaan! 🙂

 

Putkiin Piika irtosi hyvin, mutta 9-putki oli se vaikein minulle. Joko saatoin liian pitkälle Piikaa tai sitten en ollenkaan. Toisaalta siinä sen treenaamattomuudenkin sitten näki. Pitäisi vaan treenata paljon enemmän. Tällä hetkellä ei vaan huvita, kun ulkona on pakkasta koko ajan -15 vähintään. (Tänään kyllä treenattiin takaakiertoja pihassa omenapuiden avulla.)

 

Onneksi tuli otettua eiliset treenit videolle ja julkaistaan se nyt tässäkin. Ei se haittaa, vaikka mokaillaan ja vaikkei aina mene niin kuin on suunniteltu. Pääasia, että on hauskaa kummallakin ja ehkä sitten samalla myös opitaan! 🙂

 

Julkaistu kategoriassa agility, Piika, kirjoittanut .

Tietoja Tintzu

Ehkä mitään alkua ei edes ole. Hetkistä voi ottaa minkä tahansa, ottaa ja ajatella. Aivan mikä tahansa hetki, sillä mitään alkua ei ole paitsi vasta jälkeenpäin. Ja jokainen alku pitää sisällään kaikki toiset alut ja kaikki toiset loput.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s