Äly ja Väläys luonnetestissä

Kun pikkunilviäiset tulivat meille 2,5 vuotta sitten suunnilleen yhtä aikaa, minulla oli vain yksi vaatimus. Halusin ne samaan luonnetestiin, kunhan molemmilla olisi riittävästi ikää. Hieman piti pelata lopulta upporikasta ja rutiköyhää, kun tyypit ei tietystikään voi juosta edes samaan vuoden aikaan ja toisaalta Piikan valeraskauskaudelle en lte:tä halunnut. Melkoinen tuuri toki kävi, kun Kilju teki vähän lyhemmän juoksukierron ja aloitti juoksunsa kuukausi sitten. Viimeiseen asti kyllä pelkäsin, että jotain sattuu. Likat loukkaavat itsensä tai jotain muuta, joten en uskaltanut juuri kellekään asiasta hiiskahtaakaan. Mutta niin vain kaikki tähtimerkit sattuivat kohdilleen ja tytöt testattiin eilen Maaningalla Jorma Kerkän ja Leena Bergin toimesta.

Piikan testi mua jännitti eniten. En jotenkin ollenkaan uskonut siihen. Tiesin, että toimintakyky sillä ei ole paras mahdollinen, taistelutahto on +2:n ja muuten arvelin sellaista +1:n koiraa. Joskaan en koko ajan edes ollut varma, että se pääsisi läpi. Janne ei suostunut spekuloimaan testiarvioinneilla etukäteen, mutta Kiljuun minä jotenkin luotin, että se kyllä tulee +2:n hermoilla porskuttelemaan testin läpi. Loppujen lopuksi kumpikin likka onnistui kuitenkin yllättämään meidät testissään.

Piika testattiin kaksikosta ensimmäisenä. Piika leikki ihan jees, mutta kyllä siitä näkee, että vieras leikittäjä luo vähän enemmän painetta kuin tuttu leikittäjä. Minut yllätti Piikan puolustus- ja taisteluhalu sitten kuitenkin, vaikka Birgitta kyselikin jo etukäteen, että oonko nyt ihan varma, ettei se muka puolustaisi. Melkoiset reaktiot Piika antoikin ja kelkalla kun en sitten heti saanutkaan kehua, Piika kehitteli siitä jo isompaa mörköä itselleen. Lopulta piti viiksikarvat sojossa maistella kelkkaa. Mutta ihan sama käyttäytymismalli oli kuin MH-kuvauksessa haalarilla.

Hyökkäyksessä Piika oli taas aika täpäkkänä ja siitä lähtien olikin vähän sitä mieltä, että Kerkkä oli se paha setä. Haalarilla Piikalla vaihteli MH:ssakin nähty uteliaisuus ja pelko ja oli jo menossa katsomaan haalarin heti tuoreeltaan, mutta ei sitten kuitenkaan. Ohituskierroksellakin jäi sitten hajuihin kiinni, vaikka veti haalarille. Räminälaitteella oli ihan puhtaan vilkkaan koiran väistö eikä sitä juuri jännitelty. Tässä vaiheessa itse huomasin, että alkaa kuorma näkymään Piikan säpsymisenä ja tuomaritkin loppukommenteissa totesivat samaa, että vähitellen se vain puhalsi itsensä tyhjiin. Pitkään oli vahvoilla hermojensa puolesta.

Pimeässä huoneessa Piika tuli ekan huoneen läpi nopeasti, sitten juuttui oviaukkoon, koska se paha setä seisoi siinä. Bergin mukana tuli lopulta huoneen puolelle, mutta monta kertaa sain niiskauttaa ja kuiskatakin Piikan nimeä ennen kuin se uskalsi mun luo. Olin se pimeän huoneen suurin mörkö, kun en käyttäytynyt normaalisti. Taas näkyi arjessakin välillä Piikalla näkynyt omien mörköjen kasvattelu ja kuinka se osaa tehdä kärpäsestä härkäsen. Lopulta Piika vielä lähti minut moikattuaan Bergin perässä ulos pimeästä huoneesta, kun en saanut sitä napattua kiinni. Seinällä Piika taisteli urhoollisesti, mutta loppuun asti ei kantti kestänyt vaan lopulta se ilmoitti kiljaisulla olevansa lopussa ja uhka lopetettiin siihen. Suurimman voltin Piika nakkasi sitten mun saapuessa paikalle ja se oli kyllä omaan silmään testin ilkein kohta. Fyssarille marsmars. Laukauksissa Piika vähän haki taas mua turvaksi, joten kokemattoman piikkiin meni.

Piikan video luonnetestistä:

Kiljun vuoro oli yhden koiran perästä ja sen ajateltiin tosiaan olevan läpihuutojuttu. Mutta Kiljukin pääsi yllättämään. Leikissä se oli oma itsensä ja otti purun eikä päästänyt irti tai mälläillyt. Vähän kyllä jäi lelukoppa päälle. Kelkalla Kilju toimi kuten treeneissäkin on oppinut toimimaan, mutta kun kelkka ei käyttäytynytkään kuten maalimies, Kilju alkoi haukkumaan Jannelle ja haki palkkaa sitä kautta. Lopulta piti Kiljunkin sitten tyhjänpaukutuksen jälkeen maistella kelkkaa. Hyökkäysosiossa Kilju kohdisti kyllä risuunkin sitä saalistaan, mutta vastasi myös ilman risua tehtyyn hyökkäykseen. Palautusosion jälkeen vaan oli pakko mennä lelulaatikon kautta palkkaamaan itsensä. Patukka ja jalat vie. Ihan(a) oma itsensä.

Haalarilla ja tynnyrillä Kiljun pehmeys saatiin näkyviin ja tätä olinkin kovasti etukäteen pohtinut, että uskoako luonnetestiin, jos Kiljussa näkemääni pehmeyttä ei saada esiin. Ja saatiinhan se. Kun luonnetesti ei kulkenut Kiljun oppimien kaavojen mukaisesti, sählääminen näkyi pehmeytenäkin kuin myös hermorakenteessa. Pimeässä huoneessa Kilju lähti kohtuunihkeästi kiertelemään, mutta lähti kuitenkin. Kymmenen sentin päässä Jannesta se oli käynyt ja höntännyt sitten pitkin huonetta. Kutsumisella oli sitten mennyt ihan onneissaan Jannen luo, että LÖYSIN! Niin Kiljua, niin Kiljua. 😆 Seinällä Kilju mietti pitkään, mikähän juttu tämä olikaan, mutta lopulta päätti kuitenkin itseään puolustaa ja teki sen myös, vaikkei hyökkääjällä ollut risua. Ja laukauksissa ei sitten ongelmia ollutkaan, kun se on varma niin se on varma.

Kiljun videot luonnetestistä:

Kiljun testin yllätys oli kyllä, että meidän lehmänhermoista kaveria veikin sitten paineen alaisena jalat. Jälkikäteen ajateltuna tämä toki olisi pitänytkin tiedostaa, mutta on se Kilju myös muuttunut tässä vuosien aikana. Pentuna se oli kuitenkin niin matalatemperamenttinen kuin olla ja voi ja nyt sai tuomion erittäin vilkas. Mutta siinä kyllä on näkynyt koko ajan selvemmin ja selvemmin, että on sellainen on-off-koira. Kun tehdään, tehdään ja kun ei tehdä, niin nukutaan. Piika taas oli nimenomaan erittäin vilkas pentuna ja nyt kuitenkin oli ihan puhtaan vilkas. Mutta ei niistä turhaan ole aiemminkaan käytetty nimitystä Äly ja Väläys, nyt vain lunastivat nimityksensä täysin. 😉  Kaksistaan saavat toisensa myös kiihdytettyä siihen pisteeseen, että sitä toimintakykyäkin löytyy. Varsin yksiin käyvät parhaat kaverit, eikä puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuskin jatkossakaan näiden elämästä. 🙂

Tässä vielä osa-aluepisteittäin testit kootusti:

Kilju

toimintakyky +1
terävyys +3
puolustushalu +3
taisteluhalu +3
hermorakenne +1
temperamentti +1
kovuus +1
luoksepäästävyys +3
laukauspelottomuus +++

154 ja laukausvarma

Piika 

toimintakyky +1
terävyys +3
puolustushalu +3
taisteluhalu +2
hermorakenne +1
temperamentti +3
kovuus +1
luoksepäästävyys +3
laukauspelottomuus ++

174 ja laukauskokematon

Piikasta tuli samalla myös Suomen Muotovalio viidellä sertillä ja hyväksytyllä luonnetestillä. Janne totesi, että on aika mennä leikkaamaan hiukset. Kaikkea sitä. 😆

Julkaistu kategoriassa Kilju, Piika, kirjoittanut .

Tietoja Tintzu

Ehkä mitään alkua ei edes ole. Hetkistä voi ottaa minkä tahansa, ottaa ja ajatella. Aivan mikä tahansa hetki, sillä mitään alkua ei ole paitsi vasta jälkeenpäin. Ja jokainen alku pitää sisällään kaikki toiset alut ja kaikki toiset loput.

2 ajatusta artikkelista “Äly ja Väläys luonnetestissä

  1. Noora

    Superhienoa, onnea molemmille tyttösille ja erityisesti tuoreelle Suomen muotovaliolle!! 😀

    Vastaa
  2. Tintzu Kirjoittaja

    Kiitos Noora! Tiedät sitten, missä luokassa seuraavaksi juoksette Piikan kanssa. 😉

    Vastaa

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s