Piikan MH-kuvaus

Koko syksyn tärkein etappi on nyt puolessa välissä, ja sen peruuntumista pelkäsin viime tippaan asti. Piikalla on nyt melko tasan 6 kk edellisistä juoksuista ja se jo sen verran haistelee ja merkkailee, että luultavasti on kyllä tekemässä juoksuja, mutta onneksi ei ehtinyt niitä tähän väliin tekaista. Seuraava jännitysmomentti oli oma sairastamiseni, sillä perjantaina tokotreenien jälkeen minulta katosi ääni. Eilen käytännössä pystyin vain viheltämään ja kuiskaamaan. Tänä aamuna ääntä onneksi lähti sen verran enemmän, että pystyin vähän kommunikoimaan kuvauksessakin. (Nyt ääni on kyllä sitten taas ihan kateissa.)

Oltiin Birgitan kanssa vähän myöhässä aikataulusta aamulla, mutta melkein tuntia ennen Piikan kuvausaikaa kuitenkin menossa Maaningalle, jossa kuvaajina toimivat Jorma Kerkkä ja Mikael Laine. Testinohjaajana toimi Riitta Ahonen. Hieman ennen perillepääsyä saatiin tieto, että Piika pääsee suoraan autosta kuvattavaksi ja kiireellä paikan päälle saavuttuamme laitettiin kaikki valmiiksi ja sitten alkoikin tapahtua. Piika oli kovin innoissaan kaikista ihmisistä ja veti kuvausosiosta toiseen samalla innolla, minkä olen siitä nähnyt vain lenkille, agitreeneihin tai paimentamaan mennessä. Eniten olin panikoinut haalaria ja nähnyt siitä jo monta yötä painajaisia, että varmasti Piikan MH siihen keskeytetään. Sanoinkin kuvauksen aikana, että eniten on pelottanut se, että jos käy kuten Pessille aikanaan, niin aika huonosti kyllä koiraani tunnen. Noh, MH:n aikana kyllä selvisi, että melkoisen hyvin on tullut jo etukäteen Piikan ajatusmaailmaan tutustuttua, sillä yllätyksiä ei juurikaan tullut vastaan. Piikan rivi näytti tältä:

Kontaktissa Piika hyppi testinohjaajaa päin, pusutteli ja pesi silmälasitkin. Eli sitä perusPiikaa, kun ihminen osoittaa sille jakamattoman huomionsa (ja antaa vielä samat ääniavut, joilla Piikaa on hyppytetty ihmisiä vasten.)

Leikistä Piika kiinnostui ja pelasi mukana ja patukan lentäessä maahan, se otti siitä heti purun – ja rallatteli patukka suussaan pitkin pihaa tulematta luokse. Oli vissiin niin ihana lelu, noin tehdään vain parhaille mahdollisille.

Takaa-ajossa Piika kiinnostui saaliista ja kävi ekalla kierroksella haistelemassa sen, toisella otti suuhunsa, mutta irrotti otteen ennen 3 sekunnin aikarajaa.

Aktiviteettitason aikana Piika söi heinää ja haisteli maata, suurimman osan ajasta makasi/istui lautakasan takana, joten sitä ei juuri videolta näy. Ei piippaillut eikä haukkunut, eli oli oma normaali itsensä, kun ei mitään tapahdu.

Etäleikkijästä Piika kyllä kiinnostui, mutta leikkijän mennessä piiloon ja Piikan päästessä irti Piika otti pari askelta etäleikkijää kohti ja meni sitten yleisöä moikkailemaan. Viihtyi sitten koko sen ajan yleisön parissa, sitäkään ei ole juuri voitu nauhalle kuvata, kun Birgitta oli yleisön eturivissä. Etäleikkijä käytiin moikkaamassa videoinnin ulkopuolella ja vähän Piika arasteli kannonnokassa istuvaa henkilöä, mutta kävi kyllä pussailemassa sitten hänetkin.

Yllätyksessä haalarilla Piika väisti ihan reilusti, mutta toimintakyky ei riittänyt haalarin omatoimiseen selvittämiseen, joten Piika jäi mun selän taakse lopulta makaamaan ja tuli katsomaan haalarin, kun kyykistyin sen eteen. Ekoilla ohituskerroilla piti hieman niiailla haalarin kohdalla, mutta toisella Piika kävi jo katsomassa haalarin. Kuvaajien mukaan pelko ja kiinnostus vaihtelivat koirassa selkeästi.

Ääniherkkyydessä räminälaitteella Piika väisti ihan kohtalaisesti taas, mutta käveli sitten mun selän takaa nuuskaisemaan laitteen ilman suurempia ongelmia. Eikä näyttänyt mitään pelkoja tai kiinnostuksia sitä kohtaan ohituskerroilla.

Aaveet olivatkin sitten hieman vaikeampi, koska ne pelottivat selvästi. Aggresssiota Piika näytti vain siinä vaiheessa, kun annoin sille tukea ja menin ottamaan huput pois kasvoilta. Eihän siinä, pientä terävyyden kehittymistä kenties ilmassa?

Loppuleikissä Piika oli vähemmän aktiivinen juoksemaan mukana, mutta kaappasi sitten taas lelun heti ilmasta itselleen, eli kompensoi sitten siinä alkuleikkiä. Ampumiset yllättivät sikäli, ettei Piika ole aiemmin ampumiseen reagoinut. Nyt päästi lelusta irti ja katsoi äänen perään joka kerta. Silti paras lelu oli tuo MH-kuvauksen mötikkä. Oma lelu ei kelvannut ollenkaan. Loppulaukauksia Piika vain katseli, joten laukauskokemattoman tittelillä menisi tän perusteella luonnetestissä. Muita tulevaisuuden luonnetestiarvioita saa esittää tämän perusteella, aika kattavan pisteytyksen jo pystyy videon perusteella kyllä rakentamaan. Ja kuten Piika videon lopussakin lupaa Kerkälle, luonnetestiin tullaan vielä, vaikka MH:seen ei enää olekaan asiaa. 🙂

Videota MH-kuvauksesta:

Julkaistu kategoriassa MH, Piika, kirjoittanut .

Tietoja Tintzu

Ehkä mitään alkua ei edes ole. Hetkistä voi ottaa minkä tahansa, ottaa ja ajatella. Aivan mikä tahansa hetki, sillä mitään alkua ei ole paitsi vasta jälkeenpäin. Ja jokainen alku pitää sisällään kaikki toiset alut ja kaikki toiset loput.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s